HCL.HR

Super Mario odlazi u stvarni svijet u novoj igri Super Mario Odyssey

Igor Belan 13.01.2017.   •   8 komentara


Super Mario Odyssey vodi najpoznatijeg vodoinstalatera na svijetu u New York, ali i mnoge druga stvarne i ne baš tako stvarne lokacije diljem svijeta. Donosimo prvi trailer i više informacija!

super-mario-odyssey

Super Mario Odyssey novi je veliki Super Mario naslov iz tvornice zabave poznate nam kao Nintendo. Igra je prvi put prikazana još u 10. mjesecu prošle godine kada je Nintendova nova konzola Switch premijerno predstavljena, no tada nije bilo jasno radi li se o nekakvom konceptualnom uratku dizajniranom da malo podigne prašinu oko Switcha ili stvarnoj igri na kojoj Nintendo radi. Sada je jasno – bio je to stvarni novi Super Mario naslov koji će izaći ekskluzivno za Nintendo Switch kasnije ove godine.

Točnije, Nintendo je postavio okvirni datum izlaska igre na “blagdansku sezonu” ove godine, što znači da ga možemo očekivati tek oko 11. ili 12. mjeseca. To ujedno znači i da ćemo više o igri vidjeti na ovogodišnjim E3 (lipanj) i Gamescom (kolovoz) sajmovima, ali poznavajući Nintendo i njihov direktan pristup fanovima kroz posebne video konferencije, sasvim je moguće da će nam više detalja (i više gameplaya, nadajmo se) pokazati i ranije od toga – oko izlaska Switch konzole u 3. mjesecu.

No mora im se priznati da su dosta pokazali i već u ovoj prvoj najavi igre, obavljenoj kroz priloženi trailer. Na njemu vidimo Super Maria kako izlazi na ulicu kroz šahtu usred New Yorka, visi na uličnoj rasvjeti, preskače taksije i ljude u odijelima, samo da bi kasnije nastavio izvoditi svoj poznati wall-jump po zgradama. No to je očito samo jedan od levela u Super Mario Odyssey, jer kasnije vidimo Maria kako skače po levelima koji bolje odgovaraju svemu što smo navikli vidjeti u Super Mario franšizi.

Čini se da će Mario letjeti od levela do levela pomoću neke vrste crvenog svemirskog broda, dizajniranog tako da izgleda kao da se pogoni parom. a koji doduše ne putuje svemirom već nečim što se najbolje može opisati kao svijet Super Mario Odysseyja. Trailer prikazuje i da će opet biti plivanja na nekim levelima, Peach će opet biti u problemima, a glavni krivac za njih biti će naravno Bowser. Bit će i jahanja na divljim mačkama, novih vrsta neprijatelja, levela horor tematike (od kojih se Mario ježi), a kao važan novi gameplay element ističe se Mariova kapa koju će sada moći bacati kao oružje, ali i koristiti kao dodatnu platformu na koju može skočiti da bi došao do neke udaljenije lokacije.

Ne bi nam smetalo vidjeti ovu igru kao launch naslov ili barem launch window naslov za Switch, no tek su je najavili – strpit ćemo se nekako i do blagdanske sezone ove godine.

Kako vam se čini Super Mario Odyssey?

Označeno sa:

Komentari (8)

  • funky0308

    13.01.2017 - 14:25

    Simpaticno..ovo bi bilo super probati ali posto se radi o Switch ekskluzivi – znam da nikada necu 🙁

  • Adel

    13.01.2017 - 15:17

    Izgleda odlicno steta sto nece biti za pc ili cu cekat 5 godina za Nintendo Switch emulator 😛

  • Xboxfan

    13.01.2017 - 15:28

    All you had to do was to follow Bullet Bill.

  • Reponja123

    13.01.2017 - 16:57

    kako je meni igledao nitendo switch.
    na početku: WAAAAAAAAAAAAU OVO JE ROVOLUCIJA
    malo kasnije: Ovo će vjerojatno bit skupo
    puno kasnije: Ajme online će se trebat plačat ovo nije baš nešto
    na kraju: BUUUUUUUUUUUU SMEĆE KANTA

    • Dom3gaming

      @Reponja123, 14.01.2017 - 11:53

      Takoder i meni

  • Mixa

    13.01.2017 - 17:11

    Odlicna igra! Sve naj-naj za novu Mario igru! Samo znam da je u skorijoj buducnosti necu zaigrati. Verovatno tek za par godina. 🙂

    • IgorM

      @Mixa, 14.01.2017 - 15:36

      U pravu si, od kud lova za kupiti taj silni hardveraj s kojim nas bombardiraju! 🙂

  • Petar D

    14.01.2017 - 22:04

    Eeee, legenda je predivna i šašavo-zanimljiva….

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?