HCL.HR

VIDEO: Prvi pogled na Call of Duty: Advanced Warfare multiplayer

ШмајсерСрб 11.08.2014.   •   59 komentara


Activision je objavio prve detalje o multiplayer segmentu novog Call of Dutyja, a tu je i gameplay trailer koji će fanovi ponovno gledati i analizirati satima.

Kroz gotovo tri minute čistih snimki gameplaya (barem tako izgledaju, većina njih), Activision je upravo pokazao svijetu kako će izgledati multiplayer segment novog i futurističkog Call of Duty naslova.

Call of Duty: Advanced Warfare bit će u mnogočemu drugačija CoD igra, a ako pogledate priloženi video primijetit ćete da je vertikalnost gameplaya jedna od najznačanijih promjena. Sada ćete skakutati po mapama kao da igrate Crysis, a za sve je zaslužno napredno futurističko odjelo koje uvijek nosite u borbu. Osim iznimno visokih skokova i bezbolnog slijetanja, ratna tehonologija budućnosti u Advanced Warfareu omogućit će vam da ronite usred meča, ali i da se sakrijete od očiju neprijatelja te da otkrijete one koji se pokušavaju sakriti od vas.

Jedan dio trailera pokazuje nešto što je najlakše usporediti s levelucijom Battlefielda 4; napucavate se na obalnoj mapi dok vam se približava tsunami, a baš kada isti udari valja visoko skočiti i po mogućnosti naciljati suho tlo za slijetanje. Štitovi, roboti, laserske puškice i ogromni topovi pridružuju se fešti, a svi ste pozvani učestvovati kada Call of Duty: Advanced Warfare izađe na tržište 4.11.2014. u verzijama za PC, PS4, PS3, X360 i XONE. Dapače, ako prednaručite igru možete na tu feštu doći i dan ranije. Naime, svaka prednarudžba vam osigurava tzv. Day Zero Edition Advanced Warfarea, a to znači da ćete igru moći zaigrati jedan dan ranije od ostalih, 3. studeni.

Kako vam se čini?

Komentari (59)

  • imagineak

    11.08.2014 - 18:33

    Toliko dislike-ova samo jer je Call of Duty. Ja ne volim Call of Duy ali ovo izgleda sasvim u redu i ne vidim razloga zasto se ljudi zale. Neka cekaju pa ako bude kako prikazuju, neka kupe. Ako nije, dovidjenja.

  • BraneGamer1

    11.08.2014 - 18:36

    Savrseno izgleda ali sve zavisi kad izade hoce li tako izgledat ja se barem nadam da ce se Call of Duty (novi serijali) vratiti popularnost koja je bila u starijim Call of duty!

    • ultimatumgaming123

      @BraneGamer1, 12.08.2014 - 17:26

      nisam bio zadovoljan sa ghostom ali sa ovim jesam bice dobro igrati i sp a ako budem imo srece mozda budem igro i mp 😀

  • CROguys

    11.08.2014 - 18:39

    Ah,kad se sjetim onih vremena Drugog svjetskog rata.
    Uvijek sam gledao CoD kao realnu igru,a ne futuristicku.Ovo je kao Halo.

  • WalwRafii

    11.08.2014 - 18:52

    Izgleda preretardirano, ali opet bi radije kupio ovo nego ghosts

  • Duanador

    11.08.2014 - 18:57

    Samo reci UAOOO na ovo. Izgleda prelijepo…predobro.

  • adycro

    11.08.2014 - 19:08

    Sto se tice inovativnosti, grafike, gameplay a ovo zbilja izgleda na razini. Ja nznam u kojem razmjeru ljudi traze promjene. Po meni je ovo cist dovoljna promjena. Ali ja definitivno nisam ljubitelj ovakvih futuristickih stvari, jedan cod 2 je meni i dan danas cisto dovoljan i bolji od ovoga, cisto iz razloga sto tadasnja taktika i ozbiljno igranje SxD je daleko na visoj razini od ovog tu brzog prepucavanja. Fali jedna prava moderna cod ww2 exkluziva i realna,, ja kao i dosta ljudi bih bilo zadovoljno cisto da se napravi remaster cod 2 verzija, najvise u grafickom smislu.

  • nemanjabl

    11.08.2014 - 19:18

    Ljudima se jednostavno ne moze ugoditi,da su i dalje furali ww2 i modern warfare tematiku svi bi smarali kako je svaki novi cod isti bla bla bla…Sad kad su ljudi uveli nesto novo opet ne valja

  • snooker

    11.08.2014 - 19:23

    Dosta mi je bilo kad san vidi da moreš uključiti nevidljivost, uz to još i svi lete po mapi ko u nekom cirkusu, a svakako ne smimo zaboraviti ni wallhack opremu. Koje jadno smeće, u velikoj mjeri kopiran bezvezni Crysis multiplayer.

  • gamerman

    11.08.2014 - 19:25

    Kuda ide ovaj svet tj. COD :),haha kao da gledam gameplay slabije verzije Titanfall-a…sve u svemu RIP COD.Nakon dobre stare cetvorke sve je padao vise i vise….sve u svemu i od mene dislike

  • Artyom

    11.08.2014 - 19:32

    Isto kao Titanfall samo bez Titana. Fail, jer Titanfall izgleda puno zanimljivije… zbog Titana.

  • Brko28

    11.08.2014 - 19:39

    koja glupost!!!!!!!!!!!!

  • Madridista1902

    11.08.2014 - 19:51

    evo ako dobim na lutriji kupujem ono ovaj novi call of duty sam tak,odma ću si cod kupit PRVO ništa drugo!

  • tryon

    11.08.2014 - 19:58

    sve je to super za casualce… al u ovo ne bih mgao utopiti 3k sati 😀

  • peaNuT_ButTer

    11.08.2014 - 20:13

    Ljudi o čemu vi?
    Igra je vrlo inovativna, grafika na razini, tona novog sadržaja, dinamičnija igra…
    Igrat će onaj kome se sviđa, ne možete samo tako hejtat igru jer nije
    po vašem ukusu. Volite Titanfall? Super, idite i igrajte ga, a cod fanove pustite na miru!

  • Himand

    11.08.2014 - 20:30

    nema nista gore od futuristickih igara

    • TessaraVejgan

      @Himand, 11.08.2014 - 20:35

      Kako ne, osim toga i ghosts ti isto vuče futurizam (ona stanica u svemiru recimo)

    • Himand

      @Himand, 11.08.2014 - 20:56

      ghosts ima dijelove futuristike ali puske su barem hajmo rec jos normalne

    • Red Falcon 2

      @Himand, 11.08.2014 - 20:59

      Govori za sebe.

    • Himand

      @Himand, 11.08.2014 - 21:07

      Pa necu govorit za tebe -.-

    • manjamax

      @Himand, 13.08.2014 - 09:48

      Nemoguć bi bilo pucati u svemiru, tako da je i realizam otpao u budućnosti.
      Ali mi ne smeta ovaj Advanced Warfare, definitivno ću ga kupiti, ako kupim novu konzolu, ili nadogradim PC.

    • manjamax

      @Himand, 13.08.2014 - 09:48

      Nemoguć bi bilo pucati u svemiru, tako da je i realizam otpao u budućnosti.
      Ali mi ne smeta ovaj Advanced Warfare, definitivno ću ga kupiti, ako kupim novu konzolu, ili nadogradim PC.

  • Mayhem

    11.08.2014 - 20:50

    Zanimljivo izgleda. Kao kombinacija Unreal Tournamenta, Crysisa, Battlefielda i Titanfalla.

    Isprobat ćemo.

    • Stribor88

      @Mayhem, 11.08.2014 - 22:34

      ne, to je samo unreal i točka, di su tu elementi crysisa ili battlefielda? Izgledao ko unreal s boljom grafikom i to je to… samo se sada zove cod… a cod bi se trebao ugledat na wulfesteina i siniper elite i drzat se svoje tematike te samo dizati realnost prikaza ww2 bitaka sa eventualnim poveznicama sa sadasnjoscu

    • kazolzr

      @Mayhem, 12.08.2014 - 18:57

      Točno to!!! UT i Q3 Arena!, odmah sam se sjetio tih vrhunskih klasika, meni se sviđa!

  • Prophet

    11.08.2014 - 22:47

    Call of Duty je dosao do toga da ga ljudi mrze ili vole. Nema potrebe raspravljati se i svadjati, ko voli ovo neka kupi ili neka je zaobidje jednostavno. Ali stvarno, grehota je sto se onakav serijal toliko srozao da je dosao do ovoga gdje je sada. I sam sam volio i cekao svaki nastavak… Ali jednostavno posle Black Opsa to vise nije to… Kao da gledam Halo ili Unreal Tournament a ne legendarni Call of Duty serijal, znaci strasno.
    Ko se ne slaze ne mora, u svakom slucaju neka uziva sa ovim. Samo treba biti realan. Call of Duty je svoje odsvirao davno… Ovo je cist primjer neoriginalnosti i nedostatka vizije za jednu igru.

  • T-ReXx

    11.08.2014 - 22:52

    Koliko butthurt ljudi. :facepalm: COD AW će imati klasičan gameplay, samo ima cloaking i jump boost. I moš plivat. Šta ti još treba.

  • JohnFKennedy1232

    12.08.2014 - 06:40

    Obozavam CoD , ali ovo izgleda ko STAR WARS -.-

  • Apocalypse4987

    12.08.2014 - 07:15

    ako vam se ne sviđa, ne kupujte, zavucite se u kukuljice i čekajte da ww2 opet bude hit, a do tad pustite nas kojima ovo izgleda vrhunsko, da uživamo u nećemu šta nam se svuđa

    • ZhuleCRO

      @Apocalypse4987, 12.08.2014 - 08:18

      ili "vama" je to prvi COD jer ste do sad ispod kamena živjeli, ili vam je potrebna veća dioptrija 😀

    • Apocalypse4987

      @Apocalypse4987, 12.08.2014 - 08:58

      ne volim se ponavljat, al zašto tebi smeta nešto šta drugi vole? Danas ima dovoljno igara i žanrova da se zadovolji svako. Igra sam od početka i COD, i battlefield dok se zva 1942, i MOH, i commandosa sve djelove. Da, takve igre su se igrale ispod kamena. Veća dioptrija? ne znam kome je to potrebno, jedino ako misliš manja?

    • gamerman

      @Apocalypse4987, 13.08.2014 - 10:25

      +1

  • almoustevil665

    12.08.2014 - 07:49

    Pa dobro ovo je Crysis 3 samo bez izvanzemaljaca i sa malo boljom grafikom.

  • Vujkan

    12.08.2014 - 08:40

    iskreno pokupovo sam te codove igrao puno,ghost mi bio shit,ali ovo izgleda jebeno.ali stvarno jebeno 😀 svida mi se taj moderni rat,oruzja,grafika i koliko sam vidio ima map u jungli to je jebeno!!!uglavno kupujem ga!!!

  • Commi

    12.08.2014 - 08:54

    Neznam ali nekako su mi starije igre koje su pravili 40-50 ljudi bolje odradjene nego danasnje gde radi preko 200-250 ljudi…. :-(

  • Prophet

    12.08.2014 - 09:53

    Fazoni kao, starije igre imaju dusu, starije igre su mnogo bolje, bolja prica, ove danasnje samo imaju grafiku…. Sve te tvrdnje su cisti idiotizam. U bar 80 posto slucajeva. Dodje neki idiot sa pentiumom 4 vorkom i kaze: ,, Jebo te Max Payne 3 Max 1 je zakon,ima dusu ima sve,a on jadan se samo tjesi jer njegov isprdak ne moze nista drugo ni pokrenuti…. Shvatite ljudi, stare igre su nekad bile dobre,u svoje doba, danas je to apsurdno spominajti, smjesno. hahahhhaah stare igre imaju dusu nove samo grafiku hahaahah, kakav kretenizam…..

  • IaMarmageddoN

    12.08.2014 - 10:54

    Ja mislim da se većina vas niti ne sjeća točno kakve su stare igre bile. Po čemu su to bile bolje? U odnosu na mnoge današnje igre većina starijih je imala više arkadnosti, mnogo više trajanja jer mnogo puta nemaš pojma kuda da ideš pa kao u labirintu gubiš vrijeme, mnogo manje mape sa puno više loading screena, mnogo:mnogo gora grafika, bugovi, nerealnosti, loš zvuk, siva atmosfera, vrlo malo različitosti u neprijateljima i totalno zatupljen AI koji ima samo osnove "I" i to neke loše osnove, nemogućnost odabira, mnogo manje mogućnosti i aktivnosti likova, prejednostavne misije i jedino što je definitivno bilo bolje- mnogo toga nam je bilo novoga. Već mi ide na uši van kada slušam koliko su starije igre bile bolje. Naporni ste. Kako se jedan stariji FPS može mjeriti sa Armom 3, CODom, Metro-om ili BF4 ili Crysisom? Ma, nema teoretske. Živite na sjećanjima a ne na realnosti.

  • TessaraVejgan

    12.08.2014 - 11:06

    Ajme meni čitam komentare i crkavam od smjeha. A ovo stare igre su bolje od ovih današnjih je glupost. Loših i dobrih igara je bilo uvijek, ima ih sada i bit će ih u budućnosti. Što se tiče cod-a očekujem prosječnu igru. Sad oće bit neće vidjet ću kad izađe.

  • Vailent

    12.08.2014 - 12:50

    Moje mišljenje je da je ovo dobra igrica ovo je sve dobro urađeno,ali ovo nije"Call of Duty" ovo je po meni unaprijeđeni "unreal tournament" ovo se mnebi trebalo zvati COD jer zadnji cod je po meni COD2,MW1 I MW1 ostalo je sve preseravanje MW3 je kao i MW2 pa ga neću ni spominjati,volio bi da oni naprave novi COD2 samo unaprijeđeni s boljim gameplayom i grafikom i isto tako MW novi da naprave sa nvoim enginom samo da nebude nekih nepotrebnih dodataka i tako samo da dodaju neke sitnice i to je to da bude igra jednostavna kao i stariji CODOVI samo sa boljom grafikom netreba im više ništa,mislim da bi se raja zadovoljila sa time "ovo sad što oni izmišljaju kurčeve palčeve nema potrebe i još igrica mora imati 40 giga :S mislim ono "nemora" ja bi volio da oni ponove one starije CODOVE sa boljom grafikom i jednostavnim gameplayom kako je i bilo samo da dodaju novija oružja i još neke sitnice ubace i puno mapa sa opširnijim Single Playerom i da je duži.

  • Adam Jensen

    12.08.2014 - 13:12

    Ne volim CoD ali ovo mi djeluje dobro i prije svega dosta osvježavajuće za ovaj serijal. Ovi što kažu da ovo nije CoD ne kontam zbog čega, ako ovo nije CoD onda se postavlja pitanje šta je CoD po njima? I ova je zasnovana na istim principima kao i svih milion CoD-ova prije njega, setting nema veze s tim jer počela je kao WW2, pa modern pa bliska budućnost i sad malo dalja budućnost dakle sasvim normalna evolucija settinga. Možda bi se oni vratili i sad WW2 ali gdje bi tu smjestilie sve te eksplozije i sranja po kojima su poznati?

  • niksa_91

    12.08.2014 - 20:36

    Moj komentar na ovo je …gdje su titani?

    al čini se dinamički igra i sviđa mi se to. no prestao sam igrat CoD nakon prestanka dedicated servera. jbš match making…i naravno pun k citera na pcu…ps verziju još i mogu progutat =D

  • bruc400

    13.08.2014 - 20:00

    Dali se igdje spominju serveri? Hoce bit kao MW2 ili ce ipak bit Dedicated Serveri?

  • Stribor88

    @cruu, 11.08.2014 - 22:36

    neka se javi fanovi cod-a koji su jednako uzivali u cod 2 i ghost-u mislim da takvih nema… buduću igre nemaju veze jedna s drugom

  • gamerman

    @cruu, 12.08.2014 - 07:52

    +100 Ova danasnja djece nemaju veze sa zivotom a sa necim drugo

  • manjamax

    @cruu, 13.08.2014 - 09:46

    Ne znam koji je vama, ali meni se svidio Ghosts. Igram još 2, ali mi se sviđa, fora je. Nije sada nešto za uložiti milijun sati, ali je dobra za ubiti vrijeme.
    ''Današnja djeca.'' Vjerojatno si rođen 2000. i samo zato što si probao COD 2 ili igrao Maria ne znači da si neki retro gamer. Ja imam 15. godina, ali sam imao skoro sve konzole iz 1990. i prije i dosta sam toga prešao, ali je fora vidjeti nešto novo. Gdje bismo bili u Gamingu da vratimo COD na WW2? I onda kada opet počnu štancat onda će biti ''Ovo je glupo, hoćemo robote, nevidljivost, glupooooo!!!!!''.
    Bolje uživajte u igrama kakve jesu, nemorate stalno govoriti protiv inovacija i svega.

  • gamerman

    @cruu, 13.08.2014 - 10:23

    Jos si ti *zelen*

  • manjamax

    @Apocalypse4987, 13.08.2014 - 09:50

    Slažem se. Samo kada se sjetim kod COD 3. Svima je već bio dosadan WW2 željeli su nešto novo, sada kada je došlo svi su protiv toga…. Ljudi su čudne biljke.

  • manjamax

    @Black op, 13.08.2014 - 09:42

    ''ŽELIMO INOVACIJU U COD-u. SVAKE GODINE ISTO!''
    Dođu inovacije.
    ''KAKO JE OVO GLUPO. KAKVI SU OVO ŠTITOVI. ŽELIM WW2. BUUUU.''
    Dvolične budale. -.-

  • Himand

    @Jure, 11.08.2014 - 20:28

    Ne kuzim sta imate protiv Ghostsa,igram ga otkad je izasao i multiplayer nikad ne dosadi
    Igru prelazim evo drugi put

  • manjamax

    @Jure, 13.08.2014 - 09:41

    Zato što je to sada Mainstream, nisi Cool ako voliš Ghosts ili čak COD.

  • Adam Jensen

    @Cheezl, 12.08.2014 - 13:15

    U potpunosti se slažem.

  • IaMarmageddoN

    @Cheezl, 12.08.2014 - 14:10

    Ajde Hvala. Barem netko !

  • TessaraVejgan

    @Cheezl, 12.08.2014 - 14:22

    Ajde ajde pa nije sve bilo tako loše. Što se tiče ovog zadnjeg djela o fps-ovima ja bi rekao da se jedan HL može bez većih problema mjerit sa BF, COD, Metro i većinom trenuth fps-ova.

  • IaMarmageddoN

    @Cheezl, 12.08.2014 - 14:40

    Nisam baš mislio reći da je bilo loše jer imam mnogo lijepih uspomena i na 2D i na prve 3D igre koje sam pokrenuo ali stvarno mislim da su igre sada bolje i da se prošlosti treba samo sjećati a ne vraćati na nju. Osim toga, nemoguće je ono što bi sada htio reći, tj. da zaboraviš da si odigrao HL i da je sada moraš odigrati prvi puta pitanje je bi li uopće takvu igru pokrenuo (ne govorim samo za tebe) u današnje vrijeme sa lošijom grafikom i još nekim stvarima. Meni se jedan Devastation toliko uvukao pod kožu da sam ga kad je izašao odigrao bezbroj puta na svim težinama ali ipak bi danas odabrao jedan od prije navedenih FPSova (a ima ih još) koje bi radije odigrao! Devastation uz glazbu Maksima Mrvice, posebno Bumbarov let igrajući sa sestrom- to ne zaboravim nikada! Jedna vrlo inovativna pucačina kojoj bi svakako dobro došao nastavak. Premalo se zna za tu igru a to mi je stvarno žao. Npr. na štakore si mogao stavljati kamere pa špijunirati neprijatelje ili je štakor mogao eksplodirati, od oružja je bilo sve moguće, od noža i pištolja do harpuna i gaussove puške. Čudo jedno bi bilo da se napravi remake ili nastavak te igre, kupio bi makar otišao u minus! HL isto tako, ne treba trošiti riječi! Ima igara koje se daju po kvaliteti za ono vrijeme usporediti sa današnjima ali igra protiv igre- to je nezahvalno govoriti!

  • TessaraVejgan

    @Cheezl, 12.08.2014 - 15:11

    Nisam baš siguran da sam skužio šta si htio reći hahahaha. Čuj kvalitetna igra je kvalitetna igra bila ona stara 1 ili 10 godina. To da li je neka igra dobra ili loša ovisi od igre do igre a grafika napreduje s vremenom. Danas je i bolja tehnologija, distribucija igara i ako nešto neštima s igrom odmah se popravi (u većini slučajeva). Danas su što se tiče izrade igara bolja vremena. Možda na to misliš.

  • Prophet

    @Adam Jensen, 12.08.2014 - 09:48

    ''Sa malo boljom grafikom'' hahahha Crysis 3 jos uvijek nema tehnicki konkurencije. Call of Duty mu nece moci parirati u tom smislu cak i kad pokusavamo da se nasalimo. Strasno, kaze,''sa malo boljom grafikom''

  • Stribor88

    @Adam Jensen, 12.08.2014 - 09:57

    +1 haha cryengine nema konkurencije u grafici

  • IaMarmageddoN

    @Adam Jensen, 12.08.2014 - 10:45

    vidi mali par eksplozija pa misli da je to nešto "boljeg"

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!