Vijesti > Software & Hardware > Predstavljena GeForce GTX 690, najjača grafička kartica na svijetu

Predstavljena GeForce GTX 690, najjača grafička kartica na svijetu

53
Iako košta gotovo kao tri PlayStation 3 konzole, nova najjača grafička kartica iz Nvidie zasigurno će naći svoje kupce kod najzahtjevnijih PC gamera.
Predstavljena GeForce GTX 690, najjača grafička kartica na svijetu
Nvidia je otkrila GeForce GTX 690, kompanijin novi vrh ponude grafičkih kartica. Ova zvjer ispod profinjenog vanjskog kućišta od aluminija skriva dva Kepler čipa GK104 iz modela GTX 680.

Dupla porcija Keplera znači naravno i ukupno 3.072 CUDA jezgre, 4 GB GDDR5 grafičke memorije i 512-bitnu memorijsku sabirnicu. Taktovi iznose 915 MHz za sam grafički procesor, Boost takt ide do 1.019Mhz, a memorija će tvornički raditi na efektivnih 6 GHz. Za hlađenje će se pobrinuti pasivni hladnjaci s vapour chamberom i jedan centralni ventilator, a energetski dobro optimizirana Kepler arhitektura zaslužna je za relativno nizak TDP od 300W. Podrška za SLI naravno nije izostala, što znači da oni posebno duboka džepa mogu imati do četiri brutalno snažna grafička procesora u svome kućištu.

Nvidia Geforce GTX 690

"Ovo je daleko najbrža grafička kartica na svijetu", pohvalila se Nvidia, a rečeno je još kako ova grafička može pokretati Skyrim na maksimalnim postavkama pri rezoluciji 2560x1600 i s 16x anisotropic filteringa na oko 130 sličica u sekundi.

GeForce GTX 690 izlazi na tržište 3. svibnja, a preporučena maloprodajna cijena iznosi vrtoglavih 999$. Zanima vas kako se nosi s nekim drugim modernim igrama na maksimalnim postavkama? Evo rezultata službenog testiranja.

Nvidia Geforce GTX 690
 
 
 
Što ćemo igrati? - Listopad 2014. Like za puške koje ispaljuju puške i brkove muš... F.E.A.R. Online u listopadu stiže na Steam Ono sto sam igrao kada je bila u closed Alpha ili ... Upoznajte vanzemaljsko koloniziranje u Civiliza Odlično izgleda,ali toliko slobodnog vremena se b... Što ćemo igrati? - Listopad 2014. Ovo igram 10.mjesec na PC-u: - Alien: Isolation -... PlayStation Plus u listopadu donosi sedam bespl Driveclub baš i nije besplatan, jel. Vostalom, Du... HCL VIDEO: Heavy Bullets izazov - tko može do Jako me podsjeća na Ratchet and Clank.
 

PRIDRUŽI SE

 

Beam me up