Vijesti > Software & Hardware > Predstavljena GeForce GTX 690, najjača grafička kartica na svijetu

Predstavljena GeForce GTX 690, najjača grafička kartica na svijetu

53
Iako košta gotovo kao tri PlayStation 3 konzole, nova najjača grafička kartica iz Nvidie zasigurno će naći svoje kupce kod najzahtjevnijih PC gamera.
Predstavljena GeForce GTX 690, najjača grafička kartica na svijetu
Nvidia je otkrila GeForce GTX 690, kompanijin novi vrh ponude grafičkih kartica. Ova zvjer ispod profinjenog vanjskog kućišta od aluminija skriva dva Kepler čipa GK104 iz modela GTX 680.

Dupla porcija Keplera znači naravno i ukupno 3.072 CUDA jezgre, 4 GB GDDR5 grafičke memorije i 512-bitnu memorijsku sabirnicu. Taktovi iznose 915 MHz za sam grafički procesor, Boost takt ide do 1.019Mhz, a memorija će tvornički raditi na efektivnih 6 GHz. Za hlađenje će se pobrinuti pasivni hladnjaci s vapour chamberom i jedan centralni ventilator, a energetski dobro optimizirana Kepler arhitektura zaslužna je za relativno nizak TDP od 300W. Podrška za SLI naravno nije izostala, što znači da oni posebno duboka džepa mogu imati do četiri brutalno snažna grafička procesora u svome kućištu.

Nvidia Geforce GTX 690

"Ovo je daleko najbrža grafička kartica na svijetu", pohvalila se Nvidia, a rečeno je još kako ova grafička može pokretati Skyrim na maksimalnim postavkama pri rezoluciji 2560x1600 i s 16x anisotropic filteringa na oko 130 sličica u sekundi.

GeForce GTX 690 izlazi na tržište 3. svibnja, a preporučena maloprodajna cijena iznosi vrtoglavih 999$. Zanima vas kako se nosi s nekim drugim modernim igrama na maksimalnim postavkama? Evo rezultata službenog testiranja.

Nvidia Geforce GTX 690
 
 
 
Call of Duty: Black Ops 3 recenzija od mw 1, svaki cod sam igrao odmah po izlasku, pot... PlayStation 4 igre uskoro će se moći igrati i Oprosti mi na neznaju i neinformiranosti mislio sa... Call of Duty: Black Ops 3 recenzija Vrijeme je da ponovo instaliram Titanfall x) PlayStation 4 igre uskoro će se moći igrati i Ja gluposti. Moraš imati PS4 da bi mogao igrati i... PlayStation 4 igre uskoro će se moći igrati i Čemu je poanta ovakvih stvari? Ako si vec kupio k... Call of Duty: Black Ops 3 recenzija Mislim deka COD se kupuje najvise zbog dobrog mult...
 

VIDEO

 

Beam me up