HCL.HR

ATI odlazi u povijest

Zoran Žalac 31.08.2010.   •   4 komentara   •   Hardver i softver


Sada već davne 2006. godine AMD i ATI postali su jedna tvrtka. Korisnicima njihovih procesora i grafičkih kartica isprva to nije značilo mnogo, no buduće promjene koje će uslijediti krajem ove godine možda hoće.

Sada već davne 2006. godine AMD i ATI postali su jedna tvrtka. Korisnicima njihovih procesora i grafičkih kartica isprva to nije značilo mnogo, no buduće promjene koje će uslijediti krajem ove godine možda hoće. Naime, prefiks ATI ispred Radeon i FirePro grafičkih solucija neće više biti prisutan te će ga zamijeniti AMD. Takva odluka donesena je nakon internog istraživanja koje je pokazalo kako većina ljudi prepoznaje Radeon brend i nema ništa protiv toga da AMD na grafičke kartice stavlja svoje ime kada su dvije tvrtke ionako spojene. Odluka se također veže i uz nadolazeću “Fusion” platformu koja će u čipove spojiti AMD-ova CPU i ATI-jeva GPU rješenja.

Komentari (4)

 • vilim

  31.08.2010 - 11:51

  njet dobro, brijem da će se onda tek intelovi procesori i AMD grafičke klat…

 • wyzard

  31.08.2010 - 11:56

  baš zato su tu ove FirePro grafičke

 • Ivsica

  31.08.2010 - 15:00

  Haha, koje sluposti pišete, Intelovi procesori i Radeon grfaičke se ne kolju, ni sad a neće ni ubuduće jer samo mjenjaju 3 slova na logo-u, ionak je Radeon od 2006. AMD-ov, tako da ako su to htjeli, već ne bi mogao upariti Intel-a i Radeon-ku, a i nikad to neće napravit jer bi tako masovno gubili u prodaji grafičkih kartica!?
  I ne, FirePro nisu zbog tog tu, FirePro su grafičke kartice namjenjene poslovnim korisnicima, odnosno grafičke koji potpomažu GPGPU!?

 • Night Knight

  01.09.2010 - 15:29

  Al it i lupaš gluposti, promjenili su sam dva slova na logou.
  BTW AMD je najavio napuštanje PCIe x16 slotova u bliskoj budućnosti jer im navodno predstavlja usko grlo. Ako tu ne bude separacije od intela onda je neće biti nikad.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!