HCL.HR

Razdvajaju se EA Games i EA Sports, matična tvrtka širi poslovanje i na druge oblike zabave

Zoran Žalac 21.06.2023.   •   0 komentara   •   Industrija videoigara


Neočekivana reorganizacija u Electronic Artsu ukazuje na to da će tvrtka proširiti vidike izvan industrije videoigara.

Velike promjene nastupaju u izdavačkoj kući Electronic Arts. Voditelj tvrtke Andrew Wilson poručio je kako će doći do najveće reorganizacije u povijesti Electronic Artsa. Razdvojit će se tako dvije divizije – EA Games i EA Sports. Svaka će divizija ubuduće imati kontrolu nad projektima koje pripremaju, a to uključuje i samostalno raspoređivanje budžeta za igre.

A čini se kako to u nekoj budućnosti možda neće biti samo videoigre. Naime, dosadašnji EA Games bit će preimenovan u EA Entertainment. Šef firme kaže kako će se EA Entertainment u budućnosti baviti legendarnim franšizama i inovativnim novim iskustvima koja pružaju priliku za rast.

Iako ovo u načelu nema skoro pa nikakav značaj za samu publiku, potez bi mogao biti pozitivan. Naime, dok su sve divizije dijelile jedan budžet, u Electronic Artsu su nastojali sve igre svrstati u sličan koš. Primjerice, tvrtka je na temelju uspjeha Ultimate Team moda u sportskim naslovima tražila da kreatori single-player igara rade na smišljanju sustava koji bi generirao sličnu količinu prihoda. Zbog toga su Electronic Artsu propali brojni projekti, pa ako ništa – sad će EA Sports funkcionirati kao odvojena cjelina i prihodi njihovih igara neće se uspoređivati s prihodima drugih igara EA Entertainmenta.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?