HCL.HR

CD Projekt RED tvrdi da će Nintendo NX biti “spektakularan”

Filip Galeković 21.06.2016.   •   19 komentara


Zaposlenik voljene proizvođačke kuće kaže da imaju informacije o mitskoj Nintendo NX konzoli koja još nije ni propisno predstavljena javnosti.

witcher-thumbs-up

“Biti će fantastična. Kao proizvođači igara, dobivamo pristup raznim prototipovima hardvera i uvijek gledamo naprijed. Znamo određene stvari,” rekao je Fabian Mario Döehla, voditelj komunikacija za CD Projekt RED u intervju za Rocket Beans TV. Pričali su o Nintendo NX konzoli koja dolazi na proljeće sljedeće godine, ali nitko ne zna ni kako izgleda ni za što je sposobna. Osim, očito CD Projekta i vjerojatno drugih većih razvojnih studija kojima je poslan rani prototip.

Döehla je u intervjuu povukao paralelu između Wii konzole i NX-a, rekavši kako se gotovo tragikomično slaba konzola svojevremeno jako svidjela Japancima, dok je u Europi za istu reakciju trebalo više vremena. Što se tiče Nintendo NX konzole to uopće ne bi trebao biti slučaj. Naime, proizvođači diljem svijeta su već oduševljeni s onim što su dosad čuli i vidjeli, ako je za povjerovati Döehlu.

Ipak, i sam je potvrdio da će hardver prisutan u NX kućištu biti daleko slabiji od novog Xboxa, pri čemu je vjerojatno ciljao na Xbox One Scorpio, koji dolazi krajem sljedeće godine sa 6 teraflopsa računalne snage. Ili je možda ciljao na već dostupni Xbox One? Nije u potposti jasno nakon ove izjave:

Čini mi se da ovo (op. ur. snaga konzole) nikad više neće biti fokus za Nintendo. Može li njihova konzola ikad biti jača od Microsoftovog Xboxa? Je li to uopće isplativo?

Unatoč tome, Döehla je apsolutno siguran da će Nintendo NX biti spektakularan. Ako se ne radi o hardveru, mora da NX donosi određene novosti u načinu na koji će se igre igrati. O čemu se tu radi – zasad nitko ne zna, ali ovakve informacije iz studija poput CD Projekt RED su vrlo intrigantne. Sama činjenica da im je Nintendo poslao rani prototip može značiti da s NX-om ciljaju popraviti third-party odnose zbog kojih je Wii U potonuo (čemu nije pomogao ni slab hardver, naravno).

UPDATE: U međuvremenu, kako se ova izjava počela širiti internetom, Döehla je pojasnio da je cijeli stream na kojem je izjavljena bio pun šala u stilu “sve je fantastično”, pa je i njegova izjava oko Nintendo NX-a pomalo preuveličano prenesena u medijima. Dio o tome da su developeri uzbuđeni oko nove konzole je zaista istinit, no sve ostalo uzmite sa zrncem soli.

Komentari (19)

  • Virty

    21.06.2016 - 20:12

    Ah, vidit cemo :)

  • Hurt Conveyor

    21.06.2016 - 20:34

    Hmmm… Jedva čekam vidjeti da li ću zadržati XB1 ili se okrenuti NX-u :) Ne mogu dočekati taj dan :) Kada će više revealing?

    • lucho-CRO

      @Hurt Conveyor, 21.06.2016 - 22:51

      Od sljedece godine btf i cod su NX-ove ekskluzive..hehe ovaj Nintendo tone brze od Titanica..upravo im Zelda propala i svi daljni projekti su otkazani, zasto pojma nemam znat ce se..navodno Zelda izlazi ove god samo za Gameboy jer je graficki na tom rangu da se igra vrti u najboljem svijetlu 😛 haha zezam te malo i ja s nestrpljiv, sad mi vose nista nije smjesno, bit ce borbe na trzistu 😉

    • Hurt Conveyor

      @lucho-CRO, 22.06.2016 - 01:00

      Haha kralju :) ja gledo što pričaš :p ma ako su glasine istinite bit će super. Čitao sam navodno da je francuski gaming portal dao rumor da bi mogla biti snazi jednaka PS4 Neo. To bi bila instant odluka uzeti NX i maknuti XBox. Support 3rd partya i još onaj gušt sa SD karticama… Milina :) uvijek su bile i male te konzole njihove. Wii, Wii U… Kao XBox One S sada. Sam da ne zaseru sa nečime sa NXom. Baš bi mi bilo drago da budu back on track. I da bude i bf i cod na njemu, zašto ne? Bilo bi i vrijeme :)

    • tony_85

      @Hurt Conveyor, 22.06.2016 - 06:13

      NX će biti prikazan javnosti u 9 mjesecu.
      I ja jedva čekam vidjeti što se nalazi ispod haube.

    • Hurt Conveyor

      @tony_85, 22.06.2016 - 20:50

      Da, Tokyo Game Show kažu :)

  • KhorneFlake

    21.06.2016 - 21:05

    Posle su opovrgnuli rečeno na Twitteru, i kako su se samo šalili na strimu i bili kao u fazonu sve je divno, bajno i sjajno.

  • Aljehandro

    21.06.2016 - 22:54

    Prodajem nove zimske gume tipa hankok malo ralbjene

  • gamer 192837465

    21.06.2016 - 23:33

    Hebo vas i Nintendo i NX, pobijedili smo Španjolsku!

    • Hurt Conveyor

      @gamer 192837465, 22.06.2016 - 01:01

      Strollali ih hahaha svaka čast :))

    • movie

      @gamer 192837465, 23.06.2016 - 11:30

      I izvukli Portugal… što se nintenda tiče želim im uspješno lansiranje nove konzole.. Što veći izbor to bolje..

  • Hazardous Material

    21.06.2016 - 23:46

    Ma dobro nintendo,to je sad manje bitno.Kao prvo,dobili smo spanjolsku(jeee),a kao drugo,ljudi jeste li vidjeli sta je CDPR najavio na E3?GWENT COVJECE!

  • Marac Marko

    22.06.2016 - 00:12

    Gameblog.fr navodno NX iste jačine kao PlayStation NEO

    • Hurt Conveyor

      @Marac Marko, 22.06.2016 - 01:02

      Baš piso čovjeku iznad hehe. Da to bi bilo super :)

    • Zoran Žalac

      @Marac Marko, 22.06.2016 - 17:44

      … za koji se još ne znaju konačne specifikacije :)

    • Marac Marko

      @Zoran Žalac, 22.06.2016 - 20:48

      Znam Zoranre, ali mislim da se i nebudu ni znale od strane Nintenda, već dok netko ne dobije konzolu i plasira nam specifikacije. Znas da oni nikad ne govore o tome :)

  • IvanDado

    22.06.2016 - 00:50

    Ne vjerujem u ovu izjavu.

  • SemirTheChosen

    22.06.2016 - 12:04

    Pratim i ja RBTV i odlični su!

  • l)oolvl

    22.06.2016 - 19:13

    lol koji šaljivdžija taj Fabian

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!