HCL.HR

Microsoft je zainteresiran za VR iskustva, ali ne na Xboxu nego na PC-u

Zoran Žalac 13.07.2017.   •   5 komentara   •   Tehnologija


U Microsoftu vjeruju kako tehnologija igraćih konzola trenutno nije zrela za virtualnu stvarnost, no PC je druga priča.

portala s HoloLensom

Pojmovi virtualne i proširene stvarnosti bili su iznenađujuće odsutni u kontekstu predstavljanja Xbox One X konzole, pogotovo zbog činjenice su iz Microsofta ranije stizale tvrdnje kako će najsnažnija konzola na svijetu definitivno biti spremna za VR igre i VR iskustva. No, čini se kako je to planirana Microsoftova strategija jer im je interes za VR i AR usmjeren na drugu platformu.

“Priznajem da nam je fokus postavljen na tržište PC-a. Promatramo Windows 10 i vidimo otvoreni ekosustav za developere. Imamo bazu od pola milijarde mjesečno aktivnih korisnika Windows 10 uređaja i to nam je trenutno odgovarajuće područje za VR i AR iskustva.” – izjavio je Microsoftov Dave McCarthy.

McCarthy dodaje kako te tehnologije još nemaju atraktivan softver, ali da je potraga za njim dio ukupne evolucije. U tom procesu sudjeluju i Microsoftovi studiji, a o konkretnim VR igrama za PC pričat će kasnije ove godine.

Komentari (5)

  • GhostMan

    13.07.2017 - 10:42

    i ovaj Microsoft je sav naopak

  • funky0308

    13.07.2017 - 10:59

    Sve super, logicno je iskoristiti platformu koja trenutno moze vrtiti sve skupa u min FHDu po oku ali sve skupa je jos ipak preskupo da bi zazivjelo ali OK. I CD/DVD je nekada kostao 1000 maraka i to samo citac, ako uspiju progurati stvar sirim masama onda mozda nesto i bude od toga. Samo, CD/DVD ili BR su bili potreba. Kuburili smo sa ZIP driveovima, disketama i kasnije stickovima tako da je postojala stvarna potreba za kapacitetom. Kod VRa nedostaje uoravo taj element i tesko ce nesto tako skupo, a zapravo nepotrebno, proci kod te pola milijarde ljudi.

    • Dragan[MKD]

      @funky0308, 13.07.2017 - 12:55

      Pa lako je njima kad imaju apsolutni monopol na PC platformu. Triba njima ozbiljni konkurent kao na primjer Apple sa Mac OS ili netko sosem treci (ne racunam Linux jer to nije to). Mislim da bi bilo bolje za svima a najvise za samih korisnika kad bi bilo izbora, evo da imamo Ma OS na PCui prv cu da se transferam, Ne boli glava od zdravu konkurenciju.

    • funky0308

      @Dragan[MKD], 14.07.2017 - 09:52

      Apsolutno da je konkurencija dobra, nitko ne brani nikome da se ukljuci u utrku. Ja sam sa Windowsima zadovoljan. Koristim ih od prvog dana i od prve verzije i odrastao sam uz taj OS. Mozda taj dio nedostaje ljudima. Mi smo krenuli od DOSa i naredbene linije, Norton Comander bio nam je posljednji krik tehnologije i svaki novi Windowsi donosili su nam hrpetine stvari koje ni u snu nismo ocekivali. Kada su se pojavili prvi Windowsi, kada smo prvi puta krenuli koristiti mis, dobili prve multimedijalne sadrzaje…sve su to trenuci koji su sve nas odusevljavali. Gledajuci sto nam danas nude i to za 10-15$ (cijena Win10 PRO na Ebayu – kupio testirao – radi) mislim da su danasnji klinci razmazeni i zapravo pojma nemaju koliko dobar OS imaju. Da li moze bolje? Uvijek moze bolje. Da li bi bilo dobro da postoji konkurencija? Naravno da bi ali mislim da se previse sracka po OSu koji je zapravo jako dobar. Opet ponavljam, slazem se da bi bilo dobro da postoji alternativa ali nema je pa je konacno vrijeme da prihvatimo to sto imamo ili krenemo u pisanje svog OSa i pokusamo bolje.

  • Dvdim

    13.07.2017 - 23:27

    ma normalno konzele se nikad nisu mogle mjerit niti če se moči mjerit sa pcjom….kad jedna grafa dođe ko cijeli ps4 i x box zajedno hahaha

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?