HCL.HR

Novi No Man’s Sky gameplay prikazan na Sonyevoj E3 konferenciji

Gregor Stojev 16.06.2015.   •   8 komentara


Izuzetno impresivni i ambiciozni No Man’s Sky nikako da izađe, no s E3 sajma nam je stigao još jedan video da nas podsjeti zašto ga jedva čekamo.

Studio Hello Games ugrabio je priliku za vrijeme Sonyeve E3 konferencije kako bi nam prikazali svoju galaktičnu sandbox igru No Man’s Sky.

Možda i pretjerano ambicinozni No Man’s Sky dat će vam priliku da istražite nevjerojatno ogroman broj proceduralno generiranih planeta, i to bez ikakvog učitavanja. Svaka od tih planeta imat će posebne uvjete, biti stvarnih veličina i sadržavati nove vrste životinja i sadržaja. Dobar dio igre odvijat će se i izvan samih planeta, a No Man’s Sky dat će vam izbor da radite što god želite u tom golemom univerzumu, bilo da se radi o istraživanju i borbi u svemiru, sakupljanju materijala na površini planeta ili uništavanju planeta komad po komad.

No Man’s Sky također je pun malih detalja koji čine i uzrokuju sve što vidite. Tako će npr. količina vode na jednoj planeti odrediti koliko će tamo biti vegetacije, što će zatim određivati koliko kemijskih elemenata se nalazi u atmosferi pa će se time ujedno određivati i boja neba. Sve te varijable će naravno utjecati i na količinu i vrste životinja na koje biste mogli naići na svakom planetu. Da, zvuči nevjerojatno, zato su milijuni igrača i ostali u šoku i nevjerici kad su čuli raspon mogućnosti koje ova igra obećava. Hoće li se sve to odigravati kako se nadamo vidjet ćemo kada igra izađe u verzijama za PS4 i PC, no kada će se to dogoditi još uvijek nije otkriveno.

Komentari (8)

  • IaMarmageddoN

    16.06.2015 - 11:09

    Izgleda dobro, da, ali već imam Elite Dangerous i Star Citizen a baš i ne vidim nešto dovoljno drugačijeg da i to nabavim.

  • tiestolord

    16.06.2015 - 14:27

    samo sta mozes se spustit na planetu koju oces, pretrazivat nova bica, prezivljavat na tim planetama… definitivno igra nudi vise opcija i od star citizena i od elita.

    • TypicalHog

      @tiestolord, 16.06.2015 - 17:40

      Da, igra je više orijentirana na planete koliko se sada čini, a SC i Elite D. su samo međuplanetarni prostor koliko ja znam.

  • Mr.Beanbastic

    16.06.2015 - 16:36

    Ako sve bude kako zamisljam, vjerojatno ce mi ova igra biti najbolja IKAD!

    • TypicalHog

      @Mr.Beanbastic, 16.06.2015 - 17:39

      Možda ne najbolja ikad ali svakako jedna od najboljih ovog desetljeća. Ja je pratim od 2013. i stalno pokušavam saznati nešto više o njoj.

  • goldfinger

    16.06.2015 - 17:41

    Odlično!Još ako će i funkcionirati sve kako je zamišljeno-petarda!!

  • Valmorph

    17.06.2015 - 13:27

    zanima me samo koliko će prostora na HDDu zauzimat? jel postoji neko rješenje za to?

  • trlababalan

    18.06.2015 - 15:32

    Igrica je bazirana na nekakvoj gaming matematici, znači nisu korišteni kodovi bar koliko sam vidjeo, eko sustavi rade sami od sebe itd. nemoraju ništa developeri nadograđivati, čak su se i oni iznenadili kakvih sve bića ima u tome svijetu. Ovo sam ovako okvirno napisao, ako imate volje guglajte malo lako se nađe.
    I da zauzimati će relativno malo oko 25 Gb. I još jedna zanimljivost postoji/t će oko 18,5 kvadrijlijuna planeta.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?