HCL.HR

Tajna uspjeha Switch konzole krije se u ovom grafikonu

Petra Rukav 01.11.2017.   •   15 komentara   •   Zanimljivosti


Nintendovo najnovije financijsko izvješće prepuno je zanimljivih podataka koje dokazuje da se kreiranje unikatnog hardvera uistinu isplatilo jer se igrači jednako vole igrati u kući i vani.

prednosti switch konzole

Switch, prva hibridna konzola iz Nintenda, ima dvostruka namjenu – da bude kućna konzola, ali je isto tako možete povesti sa sobom na friški zrak. Zavidan broj prodanih primjeraka dokazao nam je da je njena fleksibilnost zainteresirala mnoge igrače, a obzirom da Nintendo može pratiti koji mod koristite kada igrate razne videoigre na svojoj Switch konzoli, dostavio nam je grafikon koji opovrgava teorije da su je mnogi kupili samo za igranje daleko od doma.

switch grafikon

Sam grafikon je možda mogao biti malo bolje osmišljen, no nije da ne znamo računati do 100 ili da je to uopće relevantno. U svakom slučaju, Nintendo nam je otkrio da većina igrača, nešto više od 50%, spaja svoju konzolu na TV, ali je u istoj mjeri koristi i kao ručnu prijenosnu konzolu. Nadalje, oko 30% igrača Switch nosi izvan kuće, a nešto manje od 20% koristi konzolu prvenstveno u kući.

Dakle, možemo reći da je fleksibilnost Switch konzole jedan od ključnih razloga njene dobre prodaje pošto većina igrača ne preferira određen mod. Drugim riječima, jednako se zabavljaju igrajući se na hibridnoj konzoli iz Nintenda bilo da je ona spojena na TV ili ju koriste kao prijenosnu konzolu.

Posjedujete li i vi Switch konzolu? U koju grupu vi spadate?

Komentari (15)

  • crolink07

    01.11.2017 - 16:16

    skoro čitavu Zeldu odigrao sam bez spajanja na TV, Mario Odyssey je stalno na TV,Mario Kart miješano,Splatoon i Arms isto,znači pola – pola

  • PppPP

    01.11.2017 - 16:20

    krevet i toalet haha

    • JADRO

      @PppPP, 02.11.2017 - 06:30

      Također i kuhinja

  • Oblakoder

    01.11.2017 - 16:52

    Kod mene je otprilike u tv modu 20%, a u tablet modu 80%…To je jedna od tajni uspeha, a po meni najveca prednost Switcha su odlicne igre. Nekim cudom su napravili najbolje igre iz 3 najvece Nintendove fransize, a kad se tu dodaju sjajni Splaton 2, Arms i M+ R uspeh je zagarantovan. E sad ono sto zabrinjava je da posle Xenoblade Chronicles 2 i Metroida koji je u magli stvarno ne vidim igre koje ce u narednom periodu da prodaju Switch.

    • Wolfman

      @Oblakoder, 01.11.2017 - 22:36

      Dodaj Metroidu još i Pokemone 🙂

  • m4r1ju4n

    01.11.2017 - 17:11

    Pola – pola jer neki naslovi poput Splatoona 2 i ARMS-a nisu za handheld i tabletop mod.

  • moordrak

    01.11.2017 - 18:26

    U rukama 90% vremena, na telki slabo, možda 5% jer su mi one igračke od kontrolera sitne i nespretne za moje šape. Za pro kontroler nedam 100€. Ostalih 5% – “na zraku”.

  • afaron

    01.11.2017 - 19:23

    Za sada oko 80% na tv-u.

  • Darcoolio

    01.11.2017 - 21:31

    Drago mi je zbog ove konzole, prvenstveno što su je ovde pojedini pljuvali neznajući ni šta je.

  • L3gi0naR

    02.11.2017 - 01:49

    Na tome tabletu jedino šta vrijedi odigrat su Nintendovih par igara.Nedovoljno za kupnju.

    • Oblakoder

      @L3gi0naR, 02.11.2017 - 08:04

      A jbg ne znam koliko bi ti hteo igara za 6 meseci postojanja konzole? Ako hoces da odigras 2 najbolje igre u novijoj istoriji video igara,a po mom skromnom misljenju najbolje svih vremena, to mozes samo na Switchu… U ovom trenutku imas 5-6 vrhunskih ekskluziva, ukupno preko 200 igara pa ti proceni da li je malo ili ne. Konzole se oduvek kupuju radi ekskluziva i tu je Nintendo tata. Uskoro izlazi Xenoblade Chronicles 2, Kirby, Yoshi, najavljeni su ultra popularni Metroid i Pokemoni, a predpostavljam da nas tek ceka veliki talas najava igara, tipa Star Fox, Donkey, 2d Mario…, a bice tu i najvecih hitova sa Wii U konzole.Koliko su PS4 i Xbox One imali ekskluziva u prvih 6 meseci?

    • moordrak

      @Oblakoder, 03.11.2017 - 08:49

      Treba se naviknuti na igranje tipičnih Nintendo naslova i nije to kod svih ljubav na prvi pogled. Postoji hrpa igara, istina, ali. Uvijek taj ali. Ovisi kojeg si uzrasta. Nintendo je, u pravilu obiteljski orijentiran i nisu im primarne igre za odrasle ili barem malo stariju publiku. Isto tako, 3DS je nevjerojatno popularni prijenosnik kojeg koriste svi uzrasti. Nisam žarki obožavatelj nosanja konzole posvuda ali ako mogu, zašto ne. Switch je popunio “prazninu” između mobitela/tableta i 3DS-a i sada bi mogao dugo jahati na valu uspjeha. Ako budu imali sluha za ne-japanske igrače koji imaju kompletno drugačiji ukus u igrama od onih zapadnjačkih, još ćemo dugo gledati switch na prva tri mjesta top lista najprodavanijih konzola.

    • Oblakoder

      @moordrak, 03.11.2017 - 09:24

      Mislim da ljudi imaju pogresne predrasude o Nintendu i taj stav da su to igre za decu je totalno pogresam. To su igre sa sve uzraste, apsulutno svi mogu da uzivaju u njima. Ima tu igara koje bas i nisu za malu decu kao sto su Xenoblade Chronicles 2, i Zelda jer budimo realni koje dete od 7 godina ce resiti sve te zagonetke. Pogledaj samo jedan Splatoon 2 koji je majstorski izbalansiran da je podjednako zanimljiv svima.

    • moordrak

      @Oblakoder, 06.11.2017 - 10:34

      U Nintendo igrama nema krvi, nema “klasičnog” ubijanja, nema seksa, droge, alkohola, nema bilo kakvog moralno upitnog ponašanja, nema “teških” tema, sve je šareno, veselo, blještavo, zabavno. Oprosti ali to je definicija obiteljskih naslova. Ne kažem da se u takvim igrama ne može uživati, ali ciljana publika su ipak djeca i to jako snalažljiva i pametna djeca. Nema ništa ljepše od toga kada dijete samo “provali” sistem kako riješiti neku zagonetku. Tome zagonetke služe. Upravo zato volim Nintendo igre jer razvijaju maštu, kreativnost ali isto tako i logičko odnosno kreativno zaključivanje, što je kod djece izuzetno važno. Malo stariji “magarci” takvim igrama također “vježbaju” svoj mozak 🙂 Isti primjer su Lego igre. Mogu ih igrati svi. Ali nisu baš za odrasle .. je’l tako 🙂

  • tomica0310

    02.11.2017 - 06:44

    Pokemon rpg ako se dobro izvede ce biti najbolja igra u povijesti videoigara…a ni zelda nije daleko od toga i novi super mario…stvarno se isplati kupit switch, te 3 igre su po meni dovoljne uz zabavni mario kart i vjerojatno jos poneku odlicnu ekskluzivu u buducnosti

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?