HCL.HR

RETRO DOZA #47 – NES Max

Renato Pedišić 20.01.2013.   •   0 komentara   •   Retro


Nintendo je neicrpni izvor tema za naše Retro doze, a i ove nedjelje gost nam je ta slavna japanska tvrtka i još jedan proizvod u nepresušnom nizu fantastično osmišljene NES periferije.

NES Max je posebni kontroler za Nintendo Entertainment System koji je 1988. godine donio praktičnost u svijet igranja NES igara sa svojim pametno osmišljenim dizajnom koji je kontroleru dao “krila” – ručke koje se produžuju iz rubova kontrolera, i to neko vrijeme prije kratkih krila Seginog Mega Drivea ili onih konkretnih i prepoznatljivih dizajnerskih rješenja prvog PlayStationa, Nintenda 64 i Sege Saturn iz pete generacije konzola.

Osim krilca na kontroleru koja su bila osnažena nazubljenom površinom za sprečavanje klizanja kontrolera, na njemu su bile ugrađene i turbo tipke, predstavljene godinu ranije s NES Advantageom. Slow tipke nije bilo, ali vjerojatno za nju nije ni bilo mjesta na ipak vrlo sitnom kontroleru, prvenstveno dizajniranom za dječje ruke. U dizajnu kontrolera ističe se i circle pad oko kojega su smještene standardne D-pad tipke pa je odabir načina igranja bio u potpunosti slobodan.

Više o ovom perifernom dodatku za Nintendo Entertainment System reći će vam Classic Game Room kroz svoju CGR Undertow emisiju.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!