@smigl:
:tired:
Igre s ogromnim bazama igrača? Halo? Gran Turismo? Forza Motorsport? Gears of War?
Na
Bungievoj stranici imaš podatke o online igrama. U zadnjih 24 sata je odigrano 3,847,697 partija MP-a Haloa na Bungijevim serverima, a igralo je nešto sitno preko 600 tisuća igrača. Da, stvarno frende, pustoš, tko zna kad ćeš naći server za igru.
Ti od njega tražiš statistike, a ti ne nudiš nikakve da podupreš svoje tvrdnje.
Neki developeri
odustaju od PC-ja zbog piratizacije. Da je PC najbitnija, najveća i najbolja gaming platforma, ne bi bilo slučajeva poput FIFA-e, koja već tri godine izgleda i igra se poprilično lošije na PC-ju nego na konzolama. Ne bi toliko velikih igara (poput GTA IV) toliko kasnilo na PC.
Usporedimo zaradu. Oh ne, čekaj, ne znam kako ćemo, nemamo podatke o prodaji PC igara. Ali imamo brojke NPD grupe za konzole. Samo u
svibnju ove godine zarada od konzolaškog softvera je $466.3 milijuna. Misliš da PC gaming industrija zarađuje pola milijarde dolara mjesečno samo od softvera? Čisto sumnjam. Dapače, rekao bih da ne zarađuje ni približno toliko. Ali ako imaš neki link ili dokaz koji pobija moju tvrdnju, slobodno. Dotad, nemoj pokušavati prodati veću prodaju PC igara kao argument.
Uspoređivati grafiku je glupavo. Grafika je samo jedan aspekt igre, i to ne previše bitan. Ako si jedan od onih koji će zaigrati, ne znam, Alana Wakea i odustati samo zato jer grafika nije toliko dobra kao u Crysisu, onda si retardiran. Uostalom, grafika nije ni toliko lošija. Alan Wake izgleda dobro, Uncharted 2 izgleda odlično. Killzone 2 (a tek trojka kako će) izgleda fenomenalno. Gran Turismo 5 također ne zaostaje.
Koja je to PC igra (osim Crysisa) toliko grafički ispred svih konzolaških naslova? A na kraju krajeva, nikog osim trinaestogodišnjaka nije toliko briga za grafiku da bi lošija grafika predstavljala neki problem. To si zapravo i sam rekao kad si nabrojao najigranije MP naslove na PC-ju. WoW, CS, Quake i ostali... koliko ih to ima najnoviju uber grafiku?
Svi ozbiljni gameri igraju na PC-ju? Joj daj e, te pr0 g4m3r OMG HEADSHOT spike su toliko retardirane da me zbog takvih debila sram reći da sam gamer. Neki ljudi igraju i singleplayer igre. Da te podsjetim, svi najprodavaniji i najbolje ocijenjeni RPG-i u posljednjih cca. 5 godina se nalaze i na konzolama. Oblivion, Dragon Age i ostali, dok su neki (poput Mass Effecta) idejno konzolaški projekti. I to su samo RPG-i, a spominjem ih jer su do ove generacije konzola više manje bili PC ekskluzive, ali i to se mijenja. Ajmo ovako. Nabroji mi PC only ekskluzive u posljednjih... ajmo reći, tri godine koje su obavezni must play i koje totalno šišaju sve viđeno na konzolama. Koji je to postotak gamera koji se zapravo prijavljuju na neke turnire? Koga briga uopće?
Nego, Call of Pripyat zasad stvarno rula. Meni je bilo isto kao i Faci, probao nekoliko puta, al uvijek me bugovi odvratili od igranja. Call of Pripyat igram nekoliko sati i nisam naišao ni na jedan. Sve je odlično zasad. Fino, napeto i uvijek se nešto događa. Jedino što izgleda malo govnasto za današnje eye candy igre, al istovremeno igram u Beneath a Steel Sky, pa mi to očito ne predstavlja problem. ;D
Nije savršeno, naravno. Kontrole su totalno usrane i totalno PC-jevski neintuitivne, kao prvo, al dobro. Nije da sam očekivao išta bolje.
Vedrane, mrzim te.

Zašto sam ja sad sve ovo pisao? :@