HCL.HR

Vlastite recenzije igara

  • 265 Odgovora
  • 112288 Hitova
*

Me666

  • ******
  • 5556
  • Snaketicus Murphy Jr.
Odg: Vlastite recenzije igara
« Odgovori #210 : 10. Kolovoz, 2013., 12:44 »
To je dobar kostur, na tome se još nadograđuje, ide u dubinu... biti pravi recenzent znači od šture zamisli napraviti nešto smisleno - tom kosturu dodati meso

Ali ovdje rado potičem dobro uočavanje stvari, to je uvijek nešto što se treba poticati jer je to kamen temeljac za objektivne recenzije

Samo vi pišite dečko :hug

Odg: Vlastite recenzije igara
« Odgovori #211 : 10. Kolovoz, 2013., 15:44 »
                                                                   IGRA: PROTOTYPE                          PLATFORMA:PC



Prototype je akcijska avantura otvorenog svijeta sa sf elementima  koja je na tržište izašla 2009. godine a izdao ju je Activision.



U igri kontroliramo lika po imenu Alex Mercer koji je radio za korporaciju Gentek koja razvija virus za promjenu ljudskog DNA. Spletom okolnosti Alex biva zaražen i shvati da je od toga virusa dobio neke moći ali i da je izbubio pamćenje. Alex se sad namjerava osvetiti i otkriti tko je kriv za to što je on zaražen i što je pola Manhattana zaraženo. Priča je po meni zanimljiva i služi kao dobra podloga za akciju u igri. Istina da priča nije  savršena ali to vas neće puno smetati zbog odlićnog i brutalnog gameplaya.



Gameplay je u igri zabavan i brutalan. Alex se u borbi koristi raznim moćima koje igrać otkljućava nekom vrstom xp bodova koje dobiva završavanjem glavnih i side misija tj. igrać uz pomoć tih xp bodova „kupuje“ moći preko menija Upgrade, a mogu se kupovati powers, movement ,survival, combat, disguise, vecihles i i weaponery upgradeovi. Možete tako otkljućavati  razne kandže, ćekiće itd. koje vam „izlaze“ iz ruku uz pomoć njih se lakše borite, možete otkljućavati lebdnje i jaće skakanje da bi se lakše kretali Manhattanom. U igri je posebno zabavno consumanje tj. tako može zauzeti tijelo bilo kojeg čovjeka u igri i tako se lakše probivati u neprijateljske baze nakon što consumate nekog tijelo nekog vojnika. Kad consumate određenog lika pojavi se cutscena sa nekim detaljima priče. U igri se borite protiv vojske i zombija. Vojska je malo lakša za ubiti ali se i koristi sa raznim helihopterima, tenkovima i nekakvim napravama koje vas mogu otkriti ako dolazite consuman kao vojnik. U igri možete voziti tenk i lakše se nositi s neprijateljima. Što se tiće zombija oni su malo veći zalogaj ali s vremenom se i njih bez problema rješavate. Možete i free roamati potpuno otvorenih Manhattanom i obavljati side misije ili jednostavno uživati pentranjem po zgradama itd. Potpuno otvoreni Manhattan je malo jednolićan ali ništa vrijedno spomena.



Grafika u igri nije ništa posebno nego je tek solidna i optimizirana je jako dobro. Igra se uvijek vrti fluidno bez ikakvog zastajkivanja pa vas pomalo zastarjeli izgled neće puno smetati.  Zvuk je također solidan, samo je voice acting mogao biti malo bolji.



Prototype je igra koja će  držati prikovanima za ekran do kraja i nećete se razoćarati igrajući je,jer ovo je prije svega jako zabavan naslov i to će večina cijeniti.


OCJENA: 90/100                                           
« Zadnja izmjena: 10. Kolovoz, 2013., 23:10 gamelaker »

*

Cole

  • ******
  • 13453
    • CroSimRacing
Odg: Vlastite recenzije igara
« Odgovori #212 : 10. Kolovoz, 2013., 16:51 »
Da bi tekst bio čitljiviji, lupi razmak nakon tocke ili zareza.

Odg: Vlastite recenzije igara
« Odgovori #213 : 05. Rujan, 2013., 16:27 »
                                                                                   

Steamworld dig je eshop igra za 3ds.Slična je minecraftu i terrariji,iako uz kopanje dodaje platformanje.
Igra je kombinacija minecrafta(terrarie), 2d metroida.


Igrate ulogu Rusty-a,robota koji ulazi u rudnik svoga ujaka,u potrazi za njime.
Pronalazite vašeg ujaka "mrtvog" u jednom djelu rudnika.
Rusty odlučuje preuzeti ujakov rudnik,uz pomoć svoje robot prijateljice(koja vam otkupljuje rude koje sakupite) i njenog oca(koji služi za upgradeove).
Kasnije otkriva šta mu je ubilo ujaka.

Iako treba malo privikavanja na kontrole(pogotovo kada skačete na manju platformu), kontrole i platforming aspekt u ovoj igrici su genijalni.
Najbolji izveden wall jump ikada je još jedna važna stvar.Kopanjem dolazite do raznih mjesta u kojima tražite upgradeove.
Upgradeovi znatno poboljšavaju gameplay i puno je zanimljivije igrati s njima.
Cjeli rudnik je genijalno napravljen,nikad vam neće biti dosadno kopati,čak i kada bude backtrackinga, jer s upgradeovima možete uraditi više stvari.
Protivnike je teško ubiti i stvarno je dobar osjećaj kad ubijete.
Grafika u igri je dosta dobra,iako je 3d efekt bezpotreban.
Level up postižete s prodavanjem ruda svojoj robot prijateljici,i tako i grad u kojem živite raste.
Igra iako je malo kratka,ima veliki replay value jer je većina rudnika RANDOM GENERIRANO.
Igra je baš prava avantura, kopanje što dublje u rudnik i otkrivanje tajne rudnika.
Igra je stvarno genijalna, nešto novo i kreativno, preporuka za svakoga.

+
Novo i kreativno
Genijalan platforming
Odlične kontrole i način kopanja
Avanturistički aspekt igre
Replay value

-
Samo jedan boss
Traje prekratko

Najbolji 2d platformer na 3ds-u
Ocjena:90/100

Odg: Vlastite recenzije igara
« Odgovori #214 : 14. Rujan, 2013., 18:33 »
On kosturu dodaje meso :mrgreen:
Lista odigranih:2015,2016,2017,2018,

*

Armin44

  • ***
  • 886
  • I'll be one tough act to follow...
Odg: Vlastite recenzije igara
« Odgovori #215 : 28. Rujan, 2013., 20:06 »
Citat:
Proizvođač: Starbreeze Studio
Platforme:PC, PS3, X360
Žanr:Puzzle avantura
Datum izlaska igre:3.9.2013
Lična Ocijena igre:9.7
Official stranica:
Starbreeze

Brothers a Tale of two sons definitivno nije igra koju gledamo bolje rečeno igramo svaki dan,ovo je kratka avantura iz bajke koja traje svega nešto više od tri sata no barem meni je poslije prelaska igre ostala u mislima još danima. Cilj ove male avanture je voditi dva brata do magičnog drveta kako biste našli lijek za bolesnog oca. Na tom kratkom putovanju svaki dio puta je zanimljiv,obavljate jednostavne zagonetke kako biste nastavili dalje te kako biste onesposobili neprijatelja. Igru možete igrati sa gamepadom i tastaturom,tipkovnicom kako vam draže no ne budite "pametni" kao ja pa odaberite ovu prvu opciju iako kao prva preporuka je ne igrati ovu igru sami,mnogo je zabavnije a i vjerujte lakše igrati igru recimo sa prijateljem. Kada igrate sami kontrole na tipkovnici mogu vas zbuniti no ni sama igra nikada ne zahtjeva ništa više od kontroliranja dvojicu braće te korištenje njihovih interakcija što je veliki plus od mene..



Grafika ne izgleda loše,atmosfera je lijepo dočarana,glazba je bajna onakva kakva je i trebala biti,već smo rekli da je cilj u igri jedan doći do magičnog drveta na kojem se nalazi lijek za bolesnog oca,likovi komuniciraju izmišljenim jezikom tako da je veoma lako pratiti igru i sve što se u njoj dešava,no svaki dijelić igre te putovanja će ostaviti utisak koji će vas pratiti i nakon završetka igre,ipak ta avantura koja se za sada čini prilično jednostavna poslije nekog vremena vodi do nekog ozbiljnijeg tona,jedan meni simpatičan detalj u igri su male klupice koje ćete vidjeti mnogo puta na vašem putovanju na koje naravno možete sjesti i vjerujte mi kada sjednete nećete se požaliti.



Sama igra je kratka tako da nema potrebe za nekakvom dužom recenzijom,samo pokušavam do vas doprinijeti čar te igre trudeći ju ne spojlati ali ne mogu da se ne osvrnem na kraj priče koji je neočekivan te kada se uživite u putovanje ta dva brata o samom kraju ćete razmišljati mnogo duže od trajanja same igre.
Kratko i jasno igru morate zaigrati,morate je skinu..ovaj kupiti kako biste razumjeli o svemu što sam napisao,moj lični dojam te ocjena su na visokom nivou igru dočaruje priča,zanimljiv gameplay,atmosfera,glazba,jednostavne kontrole(misleći na interakcije),likovi te njihov odnos.Jedini minus samoj igri su kontrole na tipkovnici ali nakon što se na njih naviknete nećete se uopće obazirati na to.



OCJENA:9,7

Pišem recenzije čisto za svoj gušt,zanimljivo je a i proširujem kapacitet riječi što mi može i pomoći hajmo reći za školu :geek:
i da znam da je kratko no znate gdje otići za dužu recenziju

*

Me666

  • ******
  • 5556
  • Snaketicus Murphy Jr.
Odg: Vlastite recenzije igara
« Odgovori #216 : 01. Listopad, 2013., 13:28 »
Ajmo ljudi pa nije vrag da ništa ne igrate :ementaler: napišite nešto, uvijek ćemo pročitati što imate za reći ... a to može odvesti svugdje :hiha:

EDIT: Armin, solidna reca... valja tu još poraditi oko slijeda riječi u rečenici, zarezi su isto problem, a i malo si se previše zadržao oko priče, zanemarivši ostale djelove igre... no gg
« Zadnja izmjena: 01. Listopad, 2013., 13:30 Me666 »

*

manjamax

  • ****
  • 1062
  • Cro Sim Racing Forum
Vlastite recenzije igara
« Odgovori #217 : 01. Listopad, 2013., 18:18 »
Evo recenzija Grid-a 2.Recenzija je inače napisana za video-recenziju koju smo ja i frend napravili,ali nestala je s youtube-a.
Grid 2 Recenzija
Je li igra odlična onoliko koliko se o njoj govori?Je li dostojna drugih racing igara poput Gran Turisma ili Forze?Ima li što posebno?To ćemo saznati u recenziji koja slijedi.



Povijest
Sjećate se Toca:Race Driver-a. Grid 2 ja nasljednik Toca Driver-a  i sve us svemu izgleda kak bi klinci rekli...kul...jel da?Grid (TOCA) franšiza (tako reći) je napravljena od strane Codemastersa.Prvi Grid je izašao prije pet godina,to je otprilike 2008.godina i puno je napredovao od toga.
Stvari koje su izgubljene
Nestao je pogled iz kabine.Zašto su to napravili.Zbog njihove glupe statistike da mali postotak igrača igra u pogledu iz kabine.Svi koji su ili će igrati falit će im pogled iz kabine.Ali nema veze ubacuju ga u sljedeći DLC prema zadnjim vjestima.


Toca Race Driver 3.NOSTALGIJA.

Meni
Jednostavan,pregledan.Čak i u meniju grafika izgleda očaravajuće.Sve se događa u garažici,a kasnije u jednoj zgradi.Ne želimo spojlat pa više vam nećemo reći.

Kako sexi meni.Grrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

Priča
Molim,priča.Pretpostavljam da tako vi sad govorite u sebi.Da Grid 2 ima priču i nije tako loša.Odvija se u CGI Animacijama.A čak se može viditi youtube.Radi se o WSR (World Series Racing) i u tom imate jako puno utrka.Enough.
Grafika
Grafika je očaravajuća.Odsjaji automobila,sjene i sve što treba biti je tu.U šumskim djelovima lete lišća po stazi,u urbanim djelovima publika realna ko zaprave.Nema čega nema.Što se tiče grafike nema primjedbe.


Koliko ste puta u igrama vidjeli Youtube?

Gameplay
Previše arkadne vožnje.Tu ima najviše problema.Svi koji su navikli na simulacije ovdje će poludit prvih nekoliko utrka.Mislim ono ne može se ući u zavoj sa 150 km/h.Ne moramo sad pretjerivat.Prenaglašeni DRIFT je isto problem.Uđe se u zavoj čak iako najviše zakočite zadriftat će te.


Ovdje se vidi taj prenaglašeni drift.

Tipovi utrka,staze i auti
Ima sve klasično poput Time trial-a i tako.Ali došle su i nove utrke preticanja u kojima dobijate combo bodove i LIVE ROUTES u kojima nestane radar i ne vidite kada treba skrenuti.Tada se oslanjate na skill koji ja baš nemam.Staza ima puno,ali većinom nisu licencirane i nekad se to za vidjeti u zavojima (neka staza ima isti zavoj kao neka druga).Auti su svi licencirani,pa tu nema nikakvih problema,a usput auta ima na pretek.


Pariz?Da Pariz.

Vraćanje vremena i sudari
Grid 2 ima vraćanje vremena,ali ne ono dobro kao u prvom Grid-u.Oni su smislili glupost da stisnete BACKSPACE tipku i sve se vraća samo bez da se vide fora stvari (poput savijanja metala) kao u prvom Grid-u.Ali navikne se čovjek...valjda...Sudari su fantastični sve otpada,sve se razbija,sve realno i sve prekrasno,ali to sami otkrijte.


DAT CRASH.

Zaključak
Minusi:
-Nema kokpita
-Arkadna vožnja
-Previše naglašeni drift
-Malo licenciranih staza
-Vraćanje vremena
Plusevi:
+Grafika
+Priča
+Cutscene (CGI Animacije)
+Meni (lagan je,pregledan je)
+Dobri tipovi utrka (LIVE ROUTES i utrke preticanja)
+Auti (Od Muscle cara do Super auta)
+Sudari (Savijanje metala)

OCJENA:
75


Do sljedećeg puta.
« Zadnja izmjena: 02. Listopad, 2013., 19:42 manjamax »

*

Cole

  • ******
  • 13453
    • CroSimRacing
Odg: Vlastite recenzije igara
« Odgovori #218 : 01. Listopad, 2013., 23:46 »
Jedna primjedba.
Voznih modela ima na pretek si konstatirao. Možda u svijetu da, ali u jednoj igri je jedan vozni model.

Vozni model = ponašanje automobila na razno raznim podlogama.

*

manjamax

  • ****
  • 1062
  • Cro Sim Racing Forum
Vlastite recenzije igara
« Odgovori #219 : 02. Listopad, 2013., 06:57 »
Vidiš to nisam ni primjetio,jer ja sam tu recenziju napisao prije 3-4 mjeseca,tada nisam ni znao što je vozni model.Saznao sam što je vozni model u 8 mjesecu.Nisam htio da se ova recenzija zaboravi,jer mi je to prva ikad(napisana) i bilo mi je jako žao.

*

mxboy319

  • **
  • 481
  • SlimeBoy01
Odg: Vlastite recenzije igara
« Odgovori #220 : 02. Listopad, 2013., 11:41 »
Super :ave: ,samo jedno pitanje,zasto je nestala sa YT?

*

Me666

  • ******
  • 5556
  • Snaketicus Murphy Jr.
Odg: Vlastite recenzije igara
« Odgovori #221 : 02. Listopad, 2013., 11:49 »
:tired:

*

manjamax

  • ****
  • 1062
  • Cro Sim Racing Forum
Odg: Vlastite recenzije igara
« Odgovori #222 : 02. Listopad, 2013., 13:52 »

Super :ave: ,samo jedno pitanje,zasto je nestala sa YT?
Nemam pojma.Ja sam je stavio i tjedan dana poslije je nema.

*

progabbeing-jadran

  • ******
  • 5293
  • abrah cadabrah
Odg: Vlastite recenzije igara
« Odgovori #223 : 02. Listopad, 2013., 14:03 »
:hihi: odlično.
Bowie je definitivno najveći umjetnik svih vremena.

Support your local gamers >>> Pro GABBEing Klan

*

manjamax

  • ****
  • 1062
  • Cro Sim Racing Forum
Odg: Vlastite recenzije igara
« Odgovori #224 : 02. Listopad, 2013., 19:43 »

Jedna primjedba.
Voznih modela ima na pretek si konstatirao. Možda u svijetu da, ali u jednoj igri je jedan vozni model.

Vozni model = ponašanje automobila na razno raznim podlogama.
Ispravio sam. :thumbs:

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9