HCL.HR

Dreamfall: The Longest Journey – put u novi žanr

Zoran Žalac 18.04.2019.   •   4 komentara   •   Retro gaming, Svijet igara


Na današnji dan, prije točno trinaest godina, lansirana je jedna od ponajboljih avantura šeste generacije konzola.

The Longest Journey serijal započeo je svoje postojanje na PC platformi kao jedna od zadnjih velikih PNC avantura. Sredinom prošlog desetljeća njegovi su si tvorci uzeli zadatak prebaciti igru u format avanture s elementima akcije pa je tako nastao Dreamfall: The Longest Journey koji je za PC te Xbox izašao prije točno trinaest godina.

Dreamfall je za The Longest Journey bio novi početak pa je samim time donio nove protagoniste. No, priča se istovremeno nadovezala na događanja iz prijašnje igre pa smo ipak doznali i što se dogodilo s April Ryan, simpatičnom junakinjom iz originalnog TLJ-a. Ponovno smo posjetili svjetove Starka i Arcadije te se upleli u priču o korporativnoj zavjeri te genocidu.

Dreamfall se većinu vremena oslanjao na svoju narativnu stranu kroz dijaloge. Po pitanju gameplaya zadržao je rješavanje zagonetki, ali je uveo i malo stealtha te borbe. Doduše, potonja dva segmenta igre nisu bila odrađena baš najbolje.

Najveći problem igre bio je njezin kraj koji je došao naglo i ostao nerazjašnjen sve do 2014. godine kada se pojavio Dreamfall Chapters. Saga ovog serijala konačno je zaključena 2016. godine na PC-u te godinu dana kasnije na konzolama.

Označeno sa:

Komentari (4)

 • trulex

  18.04.2018 - 18:15

  igra vrh

 • dex19

  18.04.2018 - 23:13

  Kompletan serijal je odličan

 • theth1ef

  19.04.2018 - 00:06

  Jedna od najboljih priča u igrama

 • Stitrek

  20.04.2019 - 22:40

  Serijal sa najboljom pričom i likovima, bilo bi lijepo vidjeti da developeri naprave nekakav nastavak ili novu igru u tom stilu.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?