HCL.HR

Gaming kalendar: Midnight Club II (2003.)

Zoran Žalac 09.04.2018.   •   1 komentara   •   Retro gaming


Na današnji dan prije točno petnaest godina, Rockstar je izbacio najuspješniji dio svog racing serijala zvanog Midnight Club.

U prošlom desetljeću tržište videoigara bilo je dovoljno veliko za više različitih arkadnih vožnji, uključujući Need for Speed, Burnout, Test Drive i Midnight Club. Ovaj zadnji bio je uzdanica Rockstar Gamesa, izdavača uspješnog GTA serijala, koji je u San Diegu uposlio bivši Angel Studios. Dotični je ranije radio na igri Midtown Madness, a dio ideja iz nje prenijeli su i na Midnight Club serijal. Drugi, a i najuspješniji dio serijala, izbacili su na tržište prije točno 15 godina.

Ulične utrke u Midnight Clubu II odvijale su se na tri lokacije: u Los Angelesu, Parizu i Tokiju. Po prvi put u serijalu osim automobila mogli su se voziti i motocikli. Sva vozila imala su sustav oštećenja, ali on je bio isključivo vizualan te nije ostavljao traga na samom gameplayu. Vozila nisu bila licencirana, ali su baš kao i u GTA igrama oponašala stvarne modele.

Midnight Club II isprva je izašao za PlayStation 2 konzolu, a nešto kasnije za Xbox te PC. Pokupio je dobre ocjene i prodao se u milijunskoj nakladi, dovoljnoj da Rockstar odobri još dva dijela. Zadnji smo vidjeli 2008. godine, a njegov developer od tada se fokusirao na izradu igara iz Red Dead serijala.

Označeno sa: ,

Komentari (1)

  • vragec25cro

    09.04.2018 - 13:03

    Jedna od dražih igara na ps 2.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?