HCL.HR

Hakeri napali Insomniac Games i ukrali slike Marvel’s Wolverinea

Zoran Žalac 12.12.2023.   •   4 komentara   •   Zanimljivosti


Sonyjev studio Insomniac Games postao je žrtva hakerskog napada koji je otuđio osobne podatke zaposlenika, povjerljive materijale i druge dokumente.

Prema neslužbenim informacijama, studio Insomniac Games pretrpio je hakerski napad u kojemu je otuđeno dosta povjerljivih materijala.

Situacija se čini dosta alarmantnom jer su otuđeni osobni podaci zaposlenika, uključujući skenirane putovnice. Navodno nisu samo developerima ukradeni privatni podaci, već i glumcu Yuriju Lowenthalu koji je posudio glas Peteru Parkeru.

Hakeri su se također dočepali i navodnih materijala iz Insomniacove sljedeće igre, Marvel’s Wolverine. Slike prikazuju radnu verziju igre u kojoj Wolverine nosi svoju ikoničnu masku. Također su ukradeni i crteži na kojima se vide drugi Marvelovi likovi koji bi se mogli pojaviti u igri.

Hakeri trenutno nastoje prodati sve ove materijale za 50 bitcoina, odnosno za nešto više od dva milijuna dolara, izvještava Cyberdaily.

Komentari (4)

  • TheCaptainCrash

    12.12.2023 - 10:08

    gamad

  • Onaj Koji Igra

    12.12.2023 - 12:51

    Ovo je neizbješan rezultat hype taktike marketinga. Naravno da je protuzakonito i neka ih ulove, ali teško mi je zaobići kako su firme uključene ovo navukle same na sebe svojim predatorskim reklamnim praksama. Nemaš ti što najavljivati trailer kao što je to nedavno radio GTA 6 i pokazivati teasere pola desetljeća prije izlaska kao Cyberpunk 2077. Kad bi ti podatci bili javni, mnogi bi se začudili koliko novaca ide na uvjeravanje ljudi da igru kupe umjesto na proizvodnju same igre (od koje se više ni ne očekuje da bude dovršena na izlasku).

  • Parni_blajak

    12.12.2023 - 16:03

    slika prikazuje Wolverina u trećem identično God of War, imat će masku kao onaj žuti Wolverine iako je trailer prikazao drvosječu u birtiji kojem ruke liče na Hugh Jackmana

  • Antiesreg

    12.12.2023 - 18:21

    JEDNOM ZA SVA VREMENA: Hakeri i krakeri su osobe koje se bave provaljivanjem u računalne sustave, ali postoji razlika u njihovim namjerama. Krakeri su osobe koje provaljuju u sigurnosni sustav samo sa zlonamjernom namjerom, dok hakeri provaljuju u računalni sustav u svrhu pronalaska sigurnosnih rupa, zarade, prosvjeda ili samo radi izazova1.

    Hakeri se mogu podijeliti u nekoliko kategorija, kao što su hakeri s bijelim šeširom, hakeri s crnim šeširom, hakeri sa sivim šeširom, elitni hakeri, kiddie iz scenarija, neofiti, plavi šeširi i haktivisti1. Bijeli šešir (etički) haker provaljuje u sustave bez ikakvih štetnih namjera. Njihov je zadatak testirati razinu sigurnosti određenog sustava. Hakir crnog šešira pravi je računalni kriminalac koji ima zlonamjerne namjere. Cilj im je uništavanje podataka i onemogućavanje pristupa sustavu ovlaštenom korisniku sustava. Haker sive kape ima karakteristike i hakera bijelog šešira i crnog šešira. Elitni hakeri su najvještiji hakeri koji obično otkrivaju najnovije prilike nepoznate zajednici. Script kiddie nije stručnjak za hakiranje, već samo provaljuje u sustave koji koriste automatizirane alate koje su razvili drugi. Neophyte je početnik haker bez ikakvog znanja o hakiranju. Haker s plavim šeširom (koji ne pripada određenoj zaštitarskoj tvrtki) provjerit će sigurnosne ranjivosti prije pokretanja sustava. Hacktivist je aktivist koji koristi hakiranje za najavu većeg događaja ili razloga

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?