HCL.HR

Što ste zadnje gledali?

  • 18882 Odgovora
  • 1685505 Hitova
*

Cole

  • ******
  • 13453
    • CroSimRacing
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #17940 : 18. Siječanj, 2017., 01:44 »
Jack Reacher: Never Go Back (2016) ★★★★

Malo mi je bolji od jedinice. Jedinicu kada sam prvi put pogledao, nisam znao što da mislim o filmu. No na drugo gledanje mi je jako sjeo. Sama uloga Reachera je dostojna početka novog akcijskog serijala. Jako velika razlika mi je u prvom i drugom gledanju kod tog filma. Nastavak je dobar na svim poljima. Od zanimljivog plota, scena, glumačke postave i cijelog raspleta vrlo zapetljane situacije. Vrlo zadovoljan nastavkom, koji je ponudio malo više od originala. Jedva čekam najavu trećeg djela. E da; Tom Cruise ne stari <3.

*

c0bra123

  • ****
  • 1306
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #17941 : 18. Siječanj, 2017., 03:29 »
The Accountant (2016) 90/100

-Mehh. Batman? Wtf? Ono, gledaš kad će lik puknit i otić do Alberta i navuć se kao Batman: pošto ima rijetku psihičku bolest.



I sad je imao sve infromacije i u ovom filmu.Što se gdje se što nalazi. Vojno naučen da se brani od "drugčiji" ijako je otišao duboko sa svojim psihičkom bolesti tj. posobnošću i znanjem. Nigdje se nije uklapao. Na početku se odma vidi da ima prekidač ako nešto nije onako kako je to htio i nered napravi i potučeni roditelji su zvali psihijatre. Psihijatri su ih ubjeđivali da će imat normalan život, u priliku. Zavisi s koje strane gledate  riječi "normalan život". I otac koji je u Marincima odlučio uzeti stvari u svoje ruke.



Kroz film( tj njegov život) polako, ali umjereno nam otrika tko je "Wulf". Zašto je povezan s nekim ljudima. Što se dešavalo, i lagano vrati u nastavku priče. E tu je problem u filmu- što se ne zna kad su scene u "današnjem vremenu", a kad u prošlom vremenu. To me je najviše živciralo i zbunjivalo.


Odvijanje priče je vrlo dobro, što polako otkriva ti glavnog glumca i njegov karakter da ga upoznaš.
Ali ponavljam: mogli su makar malo sliku "posivit" ili neki efekt ubacit da znaš šta se sad odvija, jer živcira. Dok se odvija druga scena ja slažem puzzle ;) u glavi tko?Šta?...

Akcija nije ono Hollywood akcija što prvo padne na pamet da te u startu upozna sa likom. Koga treba ubit tvoj lik, i to znaš, tj sami kraj znaš, samo je pitanje kako će se priča odvit tj 2% posto priče ostalo je sve rafal i samo te kopka kako će to uradit.
Od pustih MIG-ova oni se na šake poklepaju, pu!

Ne, ovaj je film drugačij, ima za sve sve! :D Tko voli;Akciju,Dramu,Crim, preporuka!   :thumbs:


« Zadnja izmjena: 18. Siječanj, 2017., 03:32 c0bra123 »



I am a gamer. Not because I don't have a life - I choose to have many.

Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #17942 : 18. Siječanj, 2017., 09:13 »
gledala! odlican i za preporuku!

*

9mlg9

  • Gost
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #17943 : 21. Siječanj, 2017., 01:24 »
A Monster Calls (2016) Jebeno Čudno/10

Naši su briljantno preveli film 7 minuta nakon ponoći, naslov toliko spektakularan i intrigantan da nas je u kinodvorani bilo čak četvero, a došao sam s 2 osobe.  Na prvu bezveze. Pa pročitaš opis filma, isto bezveze. Pa pogledaš trailer na Cinestaru pa još više bezveze. I onda pogledaš i bude stvarno ok film, zanimljiv, drugačiji, rasplačeš se skoro 2-3 puta, naživciraš isto 2-3 puta. Solidan film.

Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #17944 : 23. Siječanj, 2017., 08:54 »
bila u kinu i gledala onaj spski film Stado (http://www.blitz-cinestar.hr/cinestar/stado/4149/20170123)

Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #17945 : 23. Siječanj, 2017., 14:59 »
                                                                       Inception (2010)
They say we only use a fraction of our brain's true potential. Now that's when we're awake. When we're asleep, we can do almost anything.


Znam da malo kasnim s ovim filmom, ni meni nije baš jasno kako to da ga još davno nisam odgledala, ali stvarno ne pamtim kad sam posljednji put gledala ovako genijalan, originalan i kompleksan film. Ovo je jedan od onih filmova o kojem razmišljaš danima nakon što ga odgledaš, baš zagolica maštu i pitaš se koliko istine ima u svemu tome, koje još tajne ljudski mozak i podsvijest kriju. Ne znam kojim riječima da opišem oduševljenje ovim filmom. Savršenstvo.

Film prati tim lopova koji umiju da dizajniraju snove, a zatim uvedu žrtvu u taj unaprijed smišljen san koji ona ispuni svojom podsviješću i na taj način mogu doprijeti do najdubljih tajni i "ukrasti" ih. Grubo rečeno. U filmu se previše ne objašnjava svijet snova sa stanovišta nauke, a i ono što je objašnjeno je presloženo i brzo se izgubiš, ali kroz akciju pohvataš većinu stvari. Radnja je iznešena na vrlo specifičan način, genijalno osmišljena priča je prstenaste strukture, odnosno imamo više priča koje su savršeno povezane i objedinjene u jednu priču (san u snu u snu). Zna biti pomalo zbunjujuće i teško za pratiti, dobar dio filma izgleda poput nekih razbacanih fragmenata koji naizgled nisu baš jasno povezani, ali baš to tjera da gledaš dalje jer znaš da će se na kraju svi dijelovi posložiti. Tako na početku filma ništa ti nije jasno, kao da je počelo od sredine, ali retrospektivno se film vraća i na početak priče, pa sve postepeno dobiva smisao.
Mislim da nema potrebe nešto previše hvaliti glumačku ekipu, čim vidiš da DiCaprio ima glavnu ulogu, sve je jasno ko dan. Ne samo on, već i ostali glumci su odradili sjajan posao, svi su se savršeno uklopili u tim profesionalaca.

Scenario je napisao Christopher Nolan, čovjek legenda kojeg već znamo po vrhunskim filmovima Batman Begins, Dark Knight Rises, ali ono što je zanimljivo je da je scenario za baš ovaj film pisao 10 godina. Djelimično zbog kompleksnosti same priče, ali i čekanja da tehnologija uznapreduje kako bi se mogli predstaviti oni elementi fantazije, a nesumnjivo je čekao i da njegova  karijera bude na vrhuncu kako bi osigurao dovoljno sredstava za jedan ovakav film. Bogme čekanje se isplatilo. Ma film da je bolji, ne bi valjao.
Non temete l'oscurita - accettate il suo abbraccio (Fear not the darkness - but welcome its embrace).
 – Ezio Auditore da Firenze

*

Cole

  • ******
  • 13453
    • CroSimRacing
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #17946 : 23. Siječanj, 2017., 15:57 »
Pogledat ga na TV-u i u kinu, nikad nije bila veća razlika.

*

bartul_9

  • ******
  • 3854
  • Welcome to the matrix.
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #17947 : 23. Siječanj, 2017., 16:02 »
Savrsen film, nema sta, i odlicno napisani dojmovi.

Ovaj Nolan je kralj, za sada jos nije imao ni jedan kiks, sve mu ide od ruke i napravio je nekoliko legendarnih filmova, doduse svi su mu redom odlicni.

Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #17948 : 23. Siječanj, 2017., 16:27 »
Da, Nolan je genijalac kad su filmovi u pitanju. Ostalo je još nekoliko njegovih filmova koje nisam odgledala (sram da me bude  :ementaler:), a Prestiž je prvi od njih. Velika je vjerovatnoća da sam ga i gledala ranije, ali davno je to bilo, pa bi bio red da se to ponovi. I njega planiram riješiti ovih dana, dok se malo slegnu utisci ovog posljednjeg.
Non temete l'oscurita - accettate il suo abbraccio (Fear not the darkness - but welcome its embrace).
 – Ezio Auditore da Firenze

*

9mlg9

  • Gost
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #17949 : 24. Siječanj, 2017., 12:30 »
Obitelj bez kočnica (2016) 6/10

Sasvim solidna komedija, fino me nasmijala u kinu, jednom i do suza. Nije baš za kino, ali za skinut doma i pogledat, sasvim solidno. Europska kinematografija mi sve više i više leži.

*

Cole

  • ******
  • 13453
    • CroSimRacing
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #17950 : 28. Siječanj, 2017., 18:34 »
Ant-Man (2015) ★★★★★

Tražio već gledan ultra zabavan film i sjetio se Ant-Mana. Jednako genijalan kao i u prvom gledanju. Jedan od najboljih Marvelovih sigurno, ali i ovako općenito ga smatram prelijepim i prezabavnim. Napravljen je sa nevjerovatnim stilom, ugodan i pametan. Baš ono sjajno napisan humor i genijalne scene. Baš za pogledat jedanput godišnje. Doslovce nema nikakvu manu na svojoj čeklisti. Najviše žalim što ovo čudo nisam u kinu pogledao. U svojoj kategoriji masterpiece.

*

Me666

  • ******
  • 5556
  • Snaketicus Murphy Jr.
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #17951 : 30. Siječanj, 2017., 01:19 »
Triumph des Willens (1935)

Zanimljivo je bilo svjedočiti kako je 700 tisuća ljudi došlo na jedno mjesto zbog zajedničkog cilja. To masovno jednoumlje stvarno fascinira, a ima tu i snažnih scena. Tko god je sumnjao u Hitlerove govorničke sposobnosti treba pogledati film. Ljubitelji dobro režiranih filmova također - ovo je po tom aspektu klasik.

S druge strane film previše razvučen i dosadnjikav. Nije rađen za duge staze, iako se vjerovalo da će Reich opstati tisuću godina. Gledatelj danas jednostavno ne osjeća nikakvu povezanost s događanjima na platnu. Ovo je film svojom tematikom rađen za Nijemce naciste 1930-ih i 40-ih i za doslovno nikog drugog.

Inače, Trijumf volje mi je dio "literature" na jednom od kolegija, nisam ga pogledao na vrijeme, ali sam sad uhvatio malo vremena i odlučio vidjeti o čemu se tu točno radi.

Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #17952 : 30. Siječanj, 2017., 16:13 »
Savrsen film, nema sta, i odlicno napisani dojmovi.

Ovaj Nolan je kralj, za sada jos nije imao ni jedan kiks, sve mu ide od ruke i napravio je nekoliko legendarnih filmova, doduse svi su mu redom odlicni.

Meni ga je fakat nasrao u Inceptionu makar su mi njegovi ostali filmovi vrh.
Lista odigranih:2015,2016,2017,2018,

*

9mlg9

  • Gost
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #17953 : 31. Siječanj, 2017., 21:12 »
Doktor Strange (2016) 8/10

Jako dobar film, zabavan lik, solidan humor. Smeta me malo bezvezan protivnik. U biti ne bezvezan, ali ni po čemu ikona, pamtljiv. Skužio sam da je to problem s novijim stripovskim filmovima, Avengersi, Amerika itd. Fali mi onaj odličan protivnik poput Magneta u ranim X-Menima ili Banea u Nolanovom precijenjenom Batmanu. Protivnici o kojima razmišljaš, koji te se dojme. Evo, dok ovo pišem sam morao guglati Ultrona da se sjetim kako izgleda, dok kod ovih znaš i izgled i replike i sve.
Mislim da stripovskim filmovima treba dobar protivnik asap.

*

Cole

  • ******
  • 13453
    • CroSimRacing
Odg: Što ste zadnje gledali?
« Odgovori #17954 : 01. Veljača, 2017., 19:07 »
Arrival (2016) ★★★★★

Uf. Teško je napisat kojom me je magnitudom film odalamio u jednom trenutku. Malo je filmova, koji se na početku pa čak i u sredini filma doimaju kao obični, no na kraju ili svojim otkrivanjem postanu naprosto fantastični. Takav je Arrival. Daleko najbolji film ove godine što sam pogledao. Isto tako, nemogu opisat koliko sam iznenađen filmom i koliko me tih zadnjih 45 minuta oduševilo na toj nekoj ekstaza razini. Kraj mi ima tu neku Interstellar emociju, koju sam doživio s tim filmom. Uf, ovo će se morat pogledat uskoro još jednom. Ja sam frapiran. Maestralno napisano, izrežirano i posloženo.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9