HCL.HR

EA zamolio fanove da prestanu distribuirati njihovo intelektualno vlasništvo

Petra Rukav 28.10.2017.   •   11 komentara   •   Zanimljivosti


Revive Network, tim koji je oživljavao online komponente mnogih Battlefield naslova nedavno je onemogućio sva preuzimanja i ugasio svoju web stranicu.

ea i revive network battlefield 2142

GameSpy je prije nekoliko godina oživljavao multiplayer komponente brojnih videoigara, a poslovao je sve do 2014. godine kada mu je iskopano grobno mjesto. Dakako, te ‘brojne videoigre’ više se nisu mogle igrati online sve dok majstori modova nisu odlučili pokrenuti novi projekt zvan Revive Network.

Glavni cilj Revive Networka bio je jasan kao bijeli dan: vratiti multiplayer igrama čije su online komponente zatvorene zajedno s GameSpyjom. U tri i pol godine, RN je oživio omiljene naslove koji uključuju Battlefield 2, Battlefield 2142 i Battlefield Heroes. Međutim, ovome projektu je također odzvonio smrtni čas, a za njega je odgovoran EA.

Konkretno, legalni tim Electronic Artsa kontaktirao je Revive Network te ih „lijepo zamolio da prestanu distribuirati njihovo intelektualno vlasništvo“. Obzirom da su i sami veliki obožavatelji Battlefield franšize, odlučili su poštovati njihove odredbe. Dakle, Revive Network onemogućio je sva preuzimanja te je naposljetku ugasio web stranicu.

„Prije nego što napustimo bojno polje, željeli bismo se zahvatili svim developerima, umjetnicima i moderatorima, ali i svakom igraču koji nam je pomogao da sve ovo postane stvarnost. Bez vas ovo ne bi uspjelo“, poručili su.

Iako će nakon toga EA dobiti još paradajza/rajčice u facu, zaista su se potrudili da budu maksimalno ljubazni tijekom priopćavanja ove vijesti Revive timu. Možda to ima neke veze s tim paradajzom. No, bilo kako bilo, evo skraćene verzije njihove izjave:

Pišem u ime onih ljudi koji su stvoriti Battlefield. Primijetili smo da je Revive Network posvećen oživljavanju starijih Battlefield igara i predivno je vidjeti vaš entuzijazam. Nije da se hvalimo, ali i nas pere nostalgija kada se bavimo klasičnim nastavcima Battlefiled franšize.

Međutim, trebamo jednu uslugu: moramo vas zamoliti da prestanete distribuirati naše intelektualno vlasništvo. Stvar je u tome da vaše web stranice mogu lako obmanuti posjetitelje da vjeruju da ste povezani s EA.

Budući da ste pripadnici Battlefield zajednice, znamo da ste pametni te da ćete poštovati da moramo zaštiti svoja prava intelektualnog vlasništva u franšizi. Molimo da nas obavijestite slažete li se s nama, a za sva ostala pitanja slobodno me kontaktirate.

Komentari (11)

  • Negan

    28.10.2017 - 14:09

    Ajd koja picka materina. Ugase igre i onda se nadju pametovat ekipi pametnijoj i sposobnijoj od njih. Gamad.

  • Black op

    28.10.2017 - 14:30

    Dakle oni su zaobišli game spy?Pretpostavljam da bi ovi fajlovi mogli “slučajno procuriti” na internet tako da bi navedene igre i dalje radile u MUP-u.

  • AmonShire

    28.10.2017 - 15:10

    kakve su ovo gluposti upravo sam paralelno na sajtu i gledam tko igra bf 2 no rulez…čiste dezinformacije , još je i novi forum za Heroje sad vani HCL na aparatima!:P

  • MartinCRO

    28.10.2017 - 16:36

    ovaj EA stvarno zeli da ga mrzimo i pljujemo

    • ihneacho

      @MartinCRO, 28.10.2017 - 17:13

      ako iko zna nešto o gamingu treba znati da mrzi ea, djecu to treba od malena učiti

  • siblyx

    28.10.2017 - 16:51

    Ah, pa se nek kupuju igre od EA-a.
    Svaki igrac koji igra starije sluzbeno ugasene naslove je jedna brojka manje u njihovim novijim naslovima i jedan potencijalan idiot manje koji bi iskesirao novce na njihove mikrotransakcije. I oni su toga svjesni i naravno da gase i gaze sve pod sobom.

    • movie

      @siblyx, 28.10.2017 - 17:45

      S obzirom na prihode ne vidim da imaju manje igrača i ne vidim da su im mikrotransakcije osim veće zarade donijele išta negativnog? Pojedinačna pljuckanja u cijelom gaming svijetu nisu im narušila image. Svi imamo faze pljuvanja ali i dalje kupujemo igre..

    • siblyx

      @movie, 28.10.2017 - 22:22

      Pa…um… bas to. Svaki igrac na “mrtvoj” igri je igrac manje i kupac manje za njihove nove igre i to naravno ne zele.

  • phoda

    29.10.2017 - 13:45

    Call of duty 1 i 2 su dan danas 20€

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?