HCL.HR

Fan Controller

Teo Petrić 28.12.2006.   •   0 komentara


Ovaj jednostavni case mod pomoći će vam pri kontroliranju svih tih silnih ventilatora koje ste porazbacali po kućištu.

Ime moda: Fan controller
Cijena: Oko 20kn
Težina: 2/5

Prije nego krenemo da pojasnimo neke stvari. Možda ima neki hardware početnik pa par stvari možda ne razumijete:

Cooler = hladnjak, ventilator
Switch = prekidač
Slot = utor, tamo gdje idu CD, DVD, diskete itd.

Ovaj mod je poprilično lagan, ali efektivan. Jako je koristan dok igrate igre, a zatrebate jače hlađenje vašeg kućišta. Ili dok surfate Internetom možete ugasiti nepotrebne ventilatore.

Morati ćete uzeti dva switcha, dvije LED diode, dva LED kućišta I 2×750 Ohm otpornike zato jer LED diode rade na 12V. Ne zaboravite uzeti molex konektore. Sigurnije je spojiti kabel u molex kontektor nego da se zezate s električnom vrpcom ili nečim drugim. Bacite pogled na šemu. Možete vidjeti da će LED diode biti spojene u seriju.

Skužili ste, zar ne?

A sada, uzmite vaš 5.25″ ili 3.5″ slot, nije važno, i uzmite lemilicu. Morate izbušiti 4 rupe svaka promjera 5mm. Kada završite s bušenjem, uzmite brusni papir I maknite preostale komadiće plastike I budite sigurne da je površina glatka nakon brušenja. Ja sam stavio LED na gornjim rupicama, a prekidači su mi na dornjim rupicama. Sada, spojite LED koristeći slijedeću sheme i nemožete pogriješiti. Kada ste završili s spajanjem, uzmite barem 1/2m žice i 4-pin molex. Ja sam uzeo i kabel sleeving kit te omotao žicu.

Ovako izgleda iznutra:

A ovako izvana:

Dosta sam se zabavio radeći ovaj mod, i nadam se da ćete ga pokušati napraviti sami. A ako trebate pomoć, slobodno nas kontaktirajte, pokušati ćemo pomoći.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!