HCL.HR

PCB Vu Metar

Teo Petrić 28.12.2006.   •   0 komentara


Ovaj kratki opis pomoći će vam napraviti vlastiti volumni metar za Winamp.

Ime moda: [/b]PCB VU Meter
Cijena: oko 30 kn
Težina: 4/5

Prije nego započnemo, mnogi od vas će možda imati problema s nekim riječima, pa prvo da ih obrazložimo.

PCB – Tiskana Pločica

Ovim Modom pokazat ću vam kako napraviti volumni metar za Winamp. Pošto nemam PCB raspored odlučio sam vam dati link na kojem možete vidjeti šeme, a to je discolitez. Najlakša metoda je da isprintate šemu na prozirnu foliju. Pogledajte stvari koje ćemo koristiti za ovaj mod.

Kupio sam ferid klor u obližnjem dućanu. Koštalo me 30kn, ali nećemo ga iskoristiti cijelog, samo malo. Isprinato sam PCB raspored na foliju I sada je moram izrezati. Koristite skalper ili neko drugo sredstvo.

Prozirna folija nije jeftina tako da sam isprinato 8 PCB za slučaj da nešto krene loše. I krenilo je loše, uništio sam dvije od osam. Sada, kada ste izrezali, uzmite komad folije.Izrežite ga koristeći PCB raspored.

Sada, kada ste završili s rezanjem, uzmite foliju I stavite je preko pločice. Uzmite papir I stavite ga skroz gore.

Uzeo sam staru peglu da bi ugrijao foliju. PAŽNJA: Morati ćete očistiti pločicu prije nego prebacite foliju na nju, tako da ne bude imalo masna. Sada uzmite peglu i namjestite temperaturu na maksimum. Stavite je na pločicu i pretisnite peglu za dole. Čekajte jednu ili dvije minute te onda pogledajte. Pokušajte odmaknuti fliju od pločice I ako vidite da se toner prebacio na foliju, onda ste uspjeli. Ako transfer nije dobro prošao, onda uzmite Edding 3000 ili neku drugu kemijsku i ispravite je. Biti će sve OK, ne brinite se.

I sam sam morao popraviti par linija. Sada, kada je gotovo, uzet ćemo ferid klor I odčeškati (nadgristi) pločicu. Malo je teško, pa koristite keramičnu ili platični odvod (sudoper) za češanje (nadgrizanje). PAŽNJA: Koristite rukavice I operite ruke poslije korištenja feridnog klorida, ODMAH! Nagrizanje bi trebalo izgledati ovako:

Uvijek dolivajte ferik klorid u vodu, I nemojte činiti obrnuto. Morali biste zagrijati tako da nemorate dugo čekati. Ako zagrijete na 50°C, a koristite svježi ferik klor, PCB će se nagristi u manje od 30 minuta.

Kada je nagrizanje gotovo, morati ćete očistiti toner s alkoholom. Kada završite, morati ćete samo izbušiti rupe za komponente.
Tipične veličina rupa su: Ics, rezistori itd. 0,8mm. Veće diode (1N4001 itd.), square-pin headers, D konektori, IDC konektori, TO-220 leads itd. : 1.0mm, terminalni blokovi, trimmers itd. 1.2 do 1.5mm. Moja pločica nakon bušenja (Haha, nisam uspio izbušiti sve rupe pravilno, ali tko se brine o tome).

I sada finale kako je ispala pločica:

Ovaj tekst je preveden s bivšeg sajta CRO-Moddersa uz njihovo dopuštenje. CRO-Modders je bila stranica koja se bavila moddanjem kompjutera, ali zbog tehničkih problema stranice više nema. CRO-Gaming ima pravo objavljivanja njihovih tekstova, te se ti tekstovi smatraju vlasništvom CRO-Gaminga.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?