HCL.HR

Škola Virtualnog Tuninga: Zamjena Kotača

Filip Dumančić 28.12.2006.   •   0 komentara


kako promjeniti felge na auto po vašim željama.

U ovom jednostavnom tutorijalu objasnit ću vam kako auto ukrasiti novim felgama. Tu nema neke velike mudrosti, jedino na što trebate paziti je da su vam auto na kojem radite i auto s kojeg skidate felge u otprilike jednakom kutu, rezultat je najbolji ako nađete prikladan donor auto od kojeg ćete “posuditi” felge. Ako ne nađete donor auto pravoga kuta, još postoji nada u obliku malo naprednije transformacije, no o tome čitajte dalje u tekstu.

Za potrebe tutorijala stavit ću felge s Audija S4 na Subaru Imprezu…

Zumirajte na felgu donor automobila otprilike do levela prikazanog na slici te koristeći polygonal lasso tool ili eliptical marquee tool selektirajte felgu na sljedeći način:

Bitno je da ne selektirate golu felgu već i vrlo malo gume, kako bi se felga bolje uklopila na autu na kojem radite, u slučaju da ne selektirate i malo gume, neće izgledati realno.

Sada napravite Copy – Paste felge na sliku auta na kojem radite, desnom tipkom pritisnite na layer felge te odaberite free transform. Najprije smanjite felgu na adekvatnu veličinu, ali pazite da vam je selektiran “locked aspect ratio” ( obilježen na slici ).Time ćete izbjeći nepotreban “stretching” felge.

Kada ste transformirali felgu na odgovarajuću veličinu, isključite locked aspect ratio te sada prilagodite felgu free transform (ctrl + t ) -> distort, rotirajte, dok ne dođete do ovakvog rezultata:

Ukoliko ipak niste našli baš pravi donor auto, te se kut felge donor auta ne slaže u potpunosti sa kutom auta kojeg tunate, možete kut ispravit naprednijom transformacijom koristeći Free transform dok držite pritisnutu tipku CTRL. Istim koracima sredite i drugu felgu. Rezultat bi trebao izgledati otprilike ovako:

vo i nekoliko linkova donor automobila ( pravi sigurno postoji, samo treba imati živaca ):

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!