HCL.HR

Oznaka: Prodaja igara i hardvera

Kingdom Come: Deliverance uspio se prodati u milijun primjeraka usprkos bugovima

Zoran Žalac prije 3 sata

Srednjovjekovni RPG Kingdom Come: Deliverance u prvom tjednu prodaje uspio je dosegnuti milijunsku nakladu kombinirano na tri platforme.

Sniper Ghost Warrior 3 dogurao je do milijun prodanih primjeraka

Zoran Žalac prije 6 dana

Sniper: Ghost Warrior još je jednom potvrdio svoj uspjeh dosezanjem milijunske naklade s trećim dijelom kojemu nitko nije davao previše šansi.

THQ Nordic kupio Saints Row, Metro, Dead Island i druge serijale

Zoran Žalac prije 1 tjedan

Austrijska izdavačka kuća THQ Nordic proširila je katalog igara u svom vlasništvu kupivši tvrtku Koch Media i njezinu izdavačku kuću Deep Silver.

Zbog odličnog prijema Assassin’s Creed Originsa, Ubisoft nema vremena za novi nastavak

Petra Rukav prije 1 tjedan

Ubisoft se pohvalio kako je prošlu godinu zaključio financijskim uspjehom, a jedan od glavnih razloga za to veže se uz izuzetnu prodaju najnovijeg dijela Assassin’s Creed serijala.

Monster Hunter World je najbrže prodavana igra u povijesti Capcoma

Petra Rukav 10.02.2018.

Japanski developer i izdavač Capcom obznanio je kako je Monster Hunter World isporučen u šest milijuna primjeraka čime je ujedno postao najbrže prodavana igra u njihovoj povijesti.

Breath of the Wild je druga najprodavanija Zelda u povijesti serijala

Petra Rukav 06.02.2018.

Sudeći prema Nintendovom nedavnom financijskom izviješću Legend of Zelda: Breath of the Wild je drugi najprodavaniji Zelda naslov, odmah nakon Legend of Zelda: Twilight Princess.

Dragon Ball FighterZ je najbrže prodavana Dragon Ball igra u povijesti

Zoran Žalac 01.02.2018.

Dvodimenzionalna tabačina Dragon Ball FighterZ u prvom tjednu prodaje ostvarila je rekordan rezultat za čitav Dragon Ball serijal.

PUBG ostvario 12% ukupne zarade od gaminga na PC platformi

Zoran Žalac 31.01.2018.

Američka analitička tvrtka SuperData objavila je svoje izvješće o stanju gaming industrije u 2017. godini. Ono što je uslijedilo iduće nipošto vas neće šokirati.

Switch se u deset mjeseci prodao više nego Wii U u pet godina

Zoran Žalac 31.01.2018.

Nintendo je potvrdio kako je Switch prodajom u prvih deset mjeseci nadmašio cjelokupnu dosadašnju prodaju Wii U konzole.

Monster Hunter World imao je odličan start u prodaji, navodno

Zoran Žalac 29.01.2018.

Capcom je poručio kako je u svega tri dana od izlaska Monster Hunter Worlda isporučeno preko pet milijuna primjeraka te igre.

Stardew Valley je najskidanija igra za Nintendo Switch u 2017. godini

Petra Rukav 19.01.2018.

Nintendo je objavio ljestvicu koja naglašava koji su digitalni naslovi za Switch konzolu bili najpopularniji prošle godine, a indie dragulj Stardew Valley preuzeo je mjesto globalnog lidera.

Xbox One iza sebe ima najuspješniji mjesec ikada, a opet se prodaje slabije od ostalih konzola

Zoran Žalac 12.01.2018.

Xbox One X pomogao je Microsoftu da ostvari najbolji prodajni rezultat prošlog mjeseca otkako je Xbox One platforme. No, ni to nije bilo dovoljno da završi na prvom mjestu najprodavanijih konzola tog mjeseca.

Prodaja PlayStation 4 konzola tijekom blagdana bila je u blagom padu

Zoran Žalac 09.01.2018.

Sony je obznanio rezultate prodaje PS4 konzola tijekom prošlogodišnje blagdanske sezone. Prodaja konzola je u padu, ali zato raste broj prodanih igara.

Star Citizen u 2017. zaradio je više nego sve druge igre na Kickstarteru – zajedno

Zoran Žalac 04.01.2018.

Apsolutni rekorder crowdfunding kampanja u svijetu videoigara tijekom 2017. prikupio je skoro 35 milijuna dolara, ali ipak manje nego prošle godine.

Nintendo Switch je najbrže prodavana konzola u američkoj povijesti

Zoran Žalac 04.01.2018.

Nintendo se pohvalio kako je ovih blagdana njihov Switch na tržištu SAD-a bio uspješniji nego Wii u svojim najboljim danima.