HCL.HR

Gotovo dvije godine kasnije, dovršili smo Dreamfall Chapters recenziju

Zoran Žalac 06.07.2016.   •   2 komentara


Dobrih godinu i pol dana nakon izlaska prve epizode Dreamfall Chapters je napokon kompletna priča kojom je okončana 17 godina duga saga The Longest Journey serijala.

dreamfall-chapters-video-reca

Kad sam krajem desetog mjeseca 2014. godine izrazio nadu da će Dreamfall Chapters imati nešto brži ritam epizodnog formata od ostalih igara na tržištu, nisam ni slutio da će se dogoditi upravo suprotna situacija – ta je igra postala pravi primjer kako se epizodne igre ne bi trebale raditi. Naime, između svake od pet epizoda Dreamfall Chaptersa prolazilo je najmanje tri mjeseca i najviše pola godine, a od prve do zadnje epizode moralo se čekati čak 20 mjeseci.

Srećom, prošlog mjeseca okončana je ta saga Dreamfall Chaptersa, a samim time i drevnog The Longest Journey serijala. U prilično epskoj završnici zaključena je dosta neujednačena „sezona“, a mi smo se odlučili dati konačnu presudu igri u cjelovitom izdanju. Mehanički se ona nije mnogo mijenjala od prve epizode (premda je u međuvremenu prešla na novu verziju Unity enginea), ali imala je dosta turbulentnu naraciju na koju smo se najviše fokusirali u video recenziji. Tako je, složili smo i video recenziju da se propisno pozdravimo s ovom, jednom od najkompliciranijih priča u svijetu gaminga.

Ostale kritike za igru provjerite u ažuriranoj tekstualnoj recenziji gdje vas čeka i ažurirana ocjena kompletnog iskustva koje nudi Dreamfall Chapters. Sve to nalazi se iza sljedećeg linka.

VIDEO RECENZIJA: Dreamfall Chapters

Komentari (2)

  • Anomaly

    06.07.2016 - 19:07

    Nije to ništa, The Fall već više od 2 godine nije dobio nastavak, famoznu epizodu 2, a obećali su 3 epizode, dok Kentucky Route Zero najverovatnije nikada ni neće dobiti poslednje 2 epizode.

  • l)oolvl

    07.07.2016 - 02:18

    ma, igre u epizodama su jedna od najglupljih stvari IMO, nikad ne bih kupovao jednu po jednu epizodu, dok dočekam novu epizodu već odigram 5 drugih stvari i zaboravim što se događalo u prethodnoj. Walking Dead mi je bio jako dobar ali sam ga igrao tek kad su izašle sve epizode za prve 2 sezone, i sad ću se opet načekati da izađe kompletna nova sezona ali nema veze, ili sve ili ništa.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?