HCL.HR

Oznaka: Retro gaming

HCL VideoIgramo Shadow of the Colossus (EP4): Kakve su mu to noge?

Igor Belan prije 5 dana

Četvrti kolosus nije težak kada skužiš kako se prokletniku popet na leđa, a meni se na prvu činilo da su mu noge nekako sumnjive. Pogledajte kako sam ga na kraju porazio i tko je osvojio primjerak ove igre u našem giveawayu povodom 300 000 pretplatnika.

RETRO DOZA #258: Chex Quest – Doom za malu djecu

Gregor Stojev prije 7 dana

Ove doze gledamo jednu od mnogih imitacija legendarnog Dooma, i to jednu namijenjenu maloj djeci, koja se distribuirala uz – kukuruzne pahuljice.

HCL VideoIgramo Shadow of the Colossus (EP3): Ovaj lik je hodajuća planina

Igor Belan prije 1 tjedan

Borba s trećim titanom u Shadow of The Colossus Remakeu za PS4 najuzbudljivija je do sada, preznojio sam se cijeli u pokušaju da srušim tu hodajuću planinu! Bez brige, sve sam snimio.

RETRO DOZA #249: Penguin Adventure – prva igra Hidea Kojime

Gregor Stojev 10.12.2017.

U ovotjednoj Retro Dozi izdvajamo jedan skromni naslov koji je vrhunskom dizajneru videoigara poslužio kao odskočna daska u industriji.

RETRO DOZA #246: Doctor Hauzer – prvi se poigrao cel-shadingom

Gregor Stojev 19.11.2017.

U današnjoj retro dozi otkopali smo bizarnu kombinaciju ranih pokušaja cel-shading grafičke tehnike i survival horora, sve u jednom paketu.

RETRO DOZA #244: Prva LEGO igra na rijetkoj Sega Pico konzoli

Gregor Stojev 05.11.2017.

Ovoga puta donosimo vam dvije retro doze u jednoj. Danas izdvajamo Lego kockice s kojima smo se još igrali kao klinci i njihovog prvog prelaska na ekrane pomoću Sega Pico konzole.

RETRO DOZA #241: The 7th Guest – prva horor igra na CD-Romu

Gregor Stojev 15.10.2017.

Prisjećamo se duhova The 7th Guesta, jedne od prvih 3D point & click avantura koje su koristile potencijal CD medija.

RETRO DOZA #240: Outlaws – virtualni kauboji stariji od Red Dead serijala

Gregor Stojev 08.10.2017.

Pripremite najdraže Stetsone jer ovoga puta još jednom jašemo u divlju pustoš Amerike, i to s jednim od naslova iz zlatnog doba PC pucačina.

RETRO DOZA #239: Stare prijenosne konzole – baterije nisu uključene

Gregor Stojev 01.10.2017.

Igranje na prijenosnim konzolama uvijek je predstavljalo dobru ideju. No, prije nego je to postalo ugodno igranje, čak se dvadeset godina srljalo kroz maglu.

RETRO DOZA #238: Drakan: Order of the Flame

Gregor Stojev 24.09.2017.

U današnjoj dozi svraćamo u prošlo stoljeće kada smo u ambicioznom Drakanu s vlastitim zmajem od zlih orkova radili ćevapčiće.

Ova konzola pokreće sve igre koje imate na CD-ovima

Petra Rukav 21.09.2017.

Seedi konzola je retro gaming sustav koji nam obećava igranje omiljenih retro igrara na modernim televizorima i to na jednom mjestu.

HCL VideoProslavite s nama 32. rođendan legendarne igre Super Mario Bros.

Igor Belan 13.09.2017.

Super Mario Bros. stariji je od mnogih gamera što nas svakodnevno posjećuju, a važan je komad gamerske povijesti s kojim biste trebali biti upoznati. Stoga pogledajte ovaj video, pustite suzu s nama i naučite nešto novo o djedici gaminga koji i dan danas skače bez greške.

Nintendo će ipak vratiti NES Classic u prodaju 2018. godine

Zoran Žalac 13.09.2017.

Nintendo ipak neće odbiti novac koji mu fanovi bacaju pod noge – NES Classic Edition konzolica vraća se u trgovine iduće godine.

BioShock bi bio odlična igra i da je izašao prije 19 godina

Zoran Žalac 12.09.2017.

BioShock je izašao godinama poslije originalnog PlayStationa, no dio njegovih ideja bio je ostvariv i u vrlo primitivnom 3D prikazu.

RETRO DOZA #235: Ape Escape – majmuniranje s gljivama

Gregor Stojev 03.09.2017.

Pođite s nama u jednu Retro Dozu u kojoj nam Sonyjev klasik iz davnih PS One dana demonstrira kako se gljivama izbjegavaju banane i mrežom hvataju šašavi majmuni.