HCL.HR

Oznaka: Handheld uređaji

Gaming kalendar: PlayStation Vita (2012.)

Zoran Žalac prije 9 sati

Na današnji dan, prije točno šest godina, Sony je u Europi lansirao svoju drugu, a možda i zadnju prijenosnu PlayStation konzolu.

Detektiv Pikachu rješava prvi slučaj od trećeg mjeseca

Zoran Žalac 13.01.2018.

Pikachu je uvijek bio povlašteni Pokemon, a sada mu je Nintendo omogućio i vlastitu detektivsku igru koja izlazi kao 3DS ekskluziva u trećem mjesecu 2018.

RecenzijaPokémon Ultra Sun / Ultra Moon

Žarko Ćurić 09.12.2017.

Pokémon Ultra Sun i Ultra Moon donose nam uobičajeno međugeneracijsko osvježenje, pa bacite pogled na našu recenziju i provjerite koliko je toga zapravo novoga u odnosu na obična Sun i Moon izdanja.

Pokemon Ultra Sun i Moon donose neke čudne i zle Pokemone

Zoran Žalac 03.11.2017.

Bliži nam se izlazak novih Pokemon igara za Nintendo 3DS konzolu, a ako ste mislili da vas tvorci Pokemona više ne mogu iznenaditi dizajnom – prevarili ste se.

Nintendo kaže da je novi 2DS napravljen za malu djecu u dobi 4 do 6 godina

Zoran Žalac 03.05.2017.

Predsjednik američkog ogranka Nintenda pojasnio je čemu najava novog, šestog modela 3DS-a bez kompatibilnosti s 3D efektom.

Najavljen Nintendo 2DS XL

Zoran Žalac 28.04.2017.

Obitelji Nintendo 3DS konzola ovoga ljeta pridružit će se šesti član – veliki model 2DS prijenosne konzole.

Nintendo želi da Zeldu odvedete u krevet sa sobom

Zoran Žalac 06.02.2017.

U poluminutnoj TV reklami za Switch konzolu, Nintendo je tržištu SAD-a usred Super Bowla pokušao prodati ideju prijenosnog igranja, ali ovoga puta unutar četiri zida.

Nogomet se vraća na 3DS uz Mario Sports Superstars

Zoran Žalac 04.02.2017.

Nakon što su Nintendovu prijenosnu konzolu zadnjih godina zaobišle obje nogometne simulacije na tržištu, dašak tog sporta vratit će se idućeg mjeseca uz Mario Sports Superstars.

Tvorci Top Elevena najavili MOBA igru Spellsouls: Duel of Legends

Zoran Žalac 23.01.2017.

Beogradski studio Nordeus najavio je soft launch svoje nove mobilne igre zvane Spellsouls: Duel of Legends koja spaja najzabavnije elemente PvP-a i strateških igara.

SpecijalImate li uopće razloga igrati Nintendove igre izvan kuće?

Zoran Žalac 17.01.2017.

Nintendo si je sa Switch konzolom postavio ogroman izazov da igranje na prijenosnom uređaju učini podjednako zabavnim kao i na klasičnoj konzoli.

Pripremite se – Atari uskoro najavljuje novu platformu za igranje zvanu GameBand

Zoran Žalac 17.01.2017.

Tvrtka Atari ispala je iz utrke s drugim proizvođačima konzola još prije dvadesetak godina, no ovih dana priprema se na povratak s prijenosnim uređajem za igranje starih igara.

Rome: Total War bez miša i tipkovnice zapravo ne izgleda loše

Zoran Žalac 12.09.2016.

Iako neki Total War serijal ne mogu zamisliti bez igranja uz pomoć miša i tipkovnice, Feral Entertainment demonstrira nam kako je zamislio igranje prvog Rome: Total Wara uz pomoć touchscreena na iPadu.

Rome: Total War dolazi na iPad, ne biste vjerovali

Zoran Žalac 13.08.2016.

Jedna od kompleksnijih i zahtjevnijih PC igara iz 2004. godine bit će prebačena na iPad u čitavom svom sjaju te uz neke korisne dodatke.

Pokemoni predstavili tim Lubanju, zlikovce Aloa regije

Zoran Žalac 12.08.2016.

Uz premijerno predstavljanje novih Pokemona i nekoliko varijacija starih, trailer za Sun & Moon upoznaje nas sa Guzmom i Plumerijom, negativcima Aloa regije.

Stari Pokemoni u Sun i Moon igrama dobit će nove oblike

Zoran Žalac 01.08.2016.

U novoj Aloa regiji nadolazećih Pokemona Sun i Moon pojedini stari poznanici dolazit će u novim oblicima. Ne pitajte kako su nastali.