HCL.HR

platformer

ŽANR

Skakutanje po platformama smatra se jednim od prvih žanrova u videoigrama. Bilo dvodimenzionalno, trodimenzionalno ili miješano, ovo skakanje nosi jednake izazove.

platformer Recenzije

RecenzijaYooka-Laylee

Zoran Žalac 04.04.2017.

Platformeri poput Yooka-Layleeja danas se više ne proizvode. Je li razlog za to opravdan ili duet guštera i šišmiša uspješno prkosi modernim trendovima u gamingu?

RecenzijaSnake Pass

Žarko Ćurić 03.04.2017.

Snake Pass je dogmizao do naših ureda te nas svojim izgledom prisjetio na zlatno doba 3D platformera. No može li funkcionirati jedan platformer ako u njemu ne možete skočiti?

RecenzijaGravity Rush 2

Juraj Bevandić 22.01.2017.

Iako odaje dojam jeftine i eksperimentalne igre, Gravity Rush 2 je ozbiljno podebljala listu PlayStation ekskluziva. Podcjenjujte ju i izbjegavajte samo na svoju veliku žalost.

platformer Vijesti

Super Mario Level Up! ne izlazi za Nintendo Switch niti konzole ili mobitele uopće

Juraj Bevandić 17.04.2017.

Nintendo je licencirao novu društvenu igru Super Mario Level Up! i ne pričamo o video igri, nego tradicionalnoj, kartonskoj društvenoj igri, ali sa zanimljivim 3D idejama.

Predviđa se da će Nintendo iduće godine izbaciti Switch Mini

Juraj Bevandić 15.04.2017.

Iako je Nintendo Switch sam po sebi prilično malena konzola, tržišni analitičari predviđaju da će napraviti Switch Mini namijenjen samo za djecu.

Novi Crash Bandicoot treba vašu pomoć, posudite mu svoje pokrete

Zoran Žalac 25.03.2017.

Fanovi Crasha Bandicoota i svi ostali zainteresirani mogu dati svoj doprinos remaster kolekciji tako da ubace animaciju svog pokreta u igru.

YouTuber JonTron naknadno izbačen iz igre zbog anti-imigrantskih stavova

Zoran Žalac 24.03.2017.

Nakon što je zbog političkih stavova izgubio manji broj pretplatnika na YouTubeu, JonTron je izgubio i angažman u igri Yooka-Laylee.

Super Mario Run skočit će na Android idućeg tjedna

Zoran Žalac 18.03.2017.

Privremena ekskluzivnost Super Mario Runa za iOS uređaje trajala je ukupno tri mjeseca. Počevši od idućeg tjedna, prvi mobilni Mario bit će dostupan i na Android uređajima.

platformer Specijali

VIDEO: Indie igre ljepše od Crysisa

Zoran Žalac 09.03.2015.

Da ljepotu u igrama promatramo samo kroz tehničku stranu prezentacije, sve lijepo mogli bismo zvati nazivom Crysis. No estetski gledano, čitav niz nezavisnih igara ljepši je od te grafički nabrijane pucačine.

platformer Igre

LEGO City Undercover

Zoran Žalac 29.03.2017.

Prvi pokušaj odvođenja LEGO igara u otvoreni svijet rezultirao je GTA Legogradom koji je godinama bio ekskluzivan za Wii U, ali je kasnije posao dostupan i za sve ostale platforme.

Rise & Shine

Igor Belan 11.02.2017.

Rise & Shine je igra o drugim igrama, ali i igra o napadu vanzemaljaca. Drugim riječima, kao dječak zvan Rise branite planet GameEarth pun referenci na gaming kulturu današnjice od napada vanzemaljaca, a činite to koristeći samosvjesni i višenamjenski pištolj zvan Shine.

Super Mario Odyssey

Igor Belan 13.01.2017.

Super Mario Odyssey odvodi Super Maria na ulice New Yorka, ali i na mnoge druge fantazijske lokacije gdje će kao i uvijek morati spasiti princezu Peach, ovaj put uz pomoć svoje vjerne kape i par drugih trikova u rukavu.