HCL.HR

Recenzija

FIFA 16

baci loptu da se igramo

Zoran Žalac

Po nekim procjenama FIFA 16 mogla bi biti najprodavanija videoigra ove godine. I to nikako nije slučajnost, jer je ta EA Sportsova simulacija prava slika i prilika modernog nogometa. Naime, nogomet je kroz povijest prešao od sporta u kojemu su bogati ljudi gledali siromašne radnike kako ganjaju loptu, do skroz obrnute situacije u kojoj siromašni ljudi sada gledaju bogataše kako trče u skupim kopačkama. Uz sve skandale u krovnim nogometnim organizacijama i abnormalno visoke plaće nogometaša i njihovih frizera, jasno vam je da se na nogometu mlate velike pare. Ali na kraju dana to je svejedno lijepa igra. Tako vam je i s Fifom 16 – znate da je rađena da izvuče što više novca od vas, ali to ne umanjuje činjenicu da je zabavna.

Demo verzija nas je pomalo uplašila da ovogodišnje izdanje Fife neće imati većih promjena ni noviteta. No čim smo punu verziju zaigrali s drugim igračima preko mreže, stvari su odmah sjele na svoje mjesto i pokazale značajna poboljšanja u odnosu na prošlu godinu. U Fifi 16 brzo vam postane jasno da ni obično dodavanje lopte nije ono što je nekada bilo. Igra sada češće kažnjava dodavanja na slijepo jer se protivnički igrači bolje pozicioniraju, što onda rezultira s više presječenih dodavanja.


Dodatni razlog za to je i uvođenje nove vrste dodavanja koju mi slobodno zovemo lopta s očima. Obična dodavanja sada su manje precizna, no ako pri dodavanju stisnete tipku right back ili R1 uputit ćete oštru i dosta preciznu loptu. Takve se lopte u pravilu teže primaju jer ih igrači ne štopaju nego im se odbiju od nogu. U većini slučajeva to su onda rizična dodavanja, ali mora se priznati da su u napadu ipak previše snažna jer pomoću njih praktički iz ničega možete stvoriti dobru šansu jer se igraču lopta odbije taman tako da može uputiti volej.

Obična dodavanja sada su manje precizna, no ako pri dodavanju stisnete tipku right back ili R1 uputit ćete oštru i dosta preciznu loptu.

Srećom, to je sve nekako balansirano golmanima koji brane kao supermeni. U Fifi 16 tijekom utakmice dobijete stvarno mnogo prilika za postizanje zgoditka, ali jako malo tih prilika završi u golu. Pogotovo je to vidljivo na kornerima kod kojih se sada forsira korištenje različitih taktika, primjerice da igrači trče prema bližoj stativi ili da okruže golmana. Kod izvođenja kornera bez taktike golman vam jednostavno izleti i uhvati loptu ili ju izboksa iz šesnaesterca.


Slično je i s nabacivanjima koja sada imaju znatno veću zakrivljenost pri udarcu pa zato dosta šansi propada ako se previše približite granici igrališta. Time je drastično smanjen broj jeftinih pogodaka koji se postižu glavom, a to je dobra stvar jer se takvi golovi sada posebno cijene. S druge strane bit će vam drago čuti da je u obrani riješen onaj problem zastajanja igrača u sprintu dok se prebacujete na onoga koji vam je najbliži protivniku.

Što se tiče promjena izvan terena, kao jedinu značajnu možemo izdvojiti uvođenje treninga u modu karijere. Sada se tako ručno može utjecati na razvoj i poboljšanje igračkog kadra i to kroz testove vještine. Takozvani skill gamesi u Fifi su bili dostupni već duži niz godina, no ovo je prvi put da su iskorišteni tako da imaju neki utjecaj na vaš napredak u igri. To je stvarno odlična stvar koja Fifu udaljava od konkurencije i daje prednost njezinom modu karijere.


Popularni Ultimate Team mod ove godine ima samo jedan veći novitet, a to je Draft mod o kojemu se zapravo nema što reći više od toga da vam velikodušno daje priliku da zaigrate s timom za kakav biste inače trebali izdvojiti stotine sati igranja ili stotinu dolara. Ta opcija je tu da vam ublaži monotoniju grindanja za što bolje kartice, ili da vas namami na kupnju Fifa pointsa za paketiće. U bilo kojem slučaju, znate da je navlakuša, ali je zapravo dobra stvar.

Isto se na kraju može reći i za čitavu igru. Jer Fifa 16 ne donosi promjene vrijedne petsto kuna, ali kao konačni proizvod toliko otprilike i vrijedi. Možda vam to zvuči zbunjujuće i komplicirano, ali u najjednostavnijem obliku to je bolja Fifa od one prošlogodišnje. A je li bolja od konkurencije, to ćemo otkriti usporednom analizom u drugom videu koji stiže ubrzo. Ali ako ste već dugogodišnji fan Fife, dovoljno je reći da nakon ovog izdanja nemate razloga mijenjati ni teren ni momčad.

S obzirom da pozorno pratite ocjene koje dajemo igrama, kratko pojašnjenje kako je moguće da Fifu ocjenimo manjom ocjenom nego prošle godine, a kažemo da je ove godine bolja. E pa, kod igara koje izlaze na godišnjoj bazi u prvom redu cijenimo novitete. Pomak u vidu ispravaka i poboljšanja nije uvijek ono što igri povećava ocjenu. Ocjena nam predstavlja vrijednost igre i značaj njezinih noviteta za vrijeme izlaska. Iako nastavak može biti malo ili mnogo bolji, to ne mora nužno značiti da je njegov napredak jednako značajan. Ili jednostavnije rečeno, ako smo revolucionarnoj Fifi 12 dali 90, to jednostavno ne znači da bolja Fifa 16 četiri godine kasnije zaslužuje 100-tku.

FIFA 16 ne daje vam šansu da se uhvatite mikrofona i zagrmite ustaškim pokličom, no sve druge zgode i nezgode modernog nogometa u njoj je moguće pronaći.

80 Naša ocjena
  • bolji balans igre
  • trening u career modu
  • Ultimate Team bez plaćanja postaje preočito grindanje

Zoran Žalac

Dežurno čangrizalo. Primarno je na PC-u, no konzolaškog je porijekla. Voli kad igre filozofiraju, gunđa kad ne idu u 60 frejmova. Najtekstualniji recenzent HCL portala, a u slobodno vrijeme magistar opskurne znanosti koja se naziva kulturologijom. Nije isključiv, ali...

Komentari (40)

  • IaMarmageddoN

    01.10.2015 - 18:27

    Od mene 85. FUT draft, poboljšani karijera mod, ženski timovi i balans igre su neke pozitive ove godine. Sve drugo je jednostavno premalo napredovalo da igra kao cjelina bude ono što može biti i fizički i grafički.

  • DeusNikola

    01.10.2015 - 19:03

    Ne želim komentirati ocijenu, ali samo ću reći da u zadnje vrijeme se uopće niti približno ne slažem sa HCL-ovim ocjenama. I nisam samo ja u toj grupi, mnogi prijatelji i poznanici se slažu u ovome samnom.

    Što se tiče igrice, napredovala je u svemu pomalo, FIFA ima neku viziju i svake godine je poboljšava, nekima to odgovara nekima ne, ali ionako većinu zamjerki nađu PES igrači.

    Nesviđa mi se što je FUT postao pay2win, ali ostalim sam više manje zadovoljan.

    Nakraju, puno ljudi kaže da je preskupo 500 kn dati za igricu koja je malo napredovala u odnosu na prošlogodišnju, ali ovo je jedina igra koju igram cijele godine i tako je bilo i sa FIFA 13,14,15 i tako će biti i sa 16.

    Usporedbu sa PES-om neželim dati jer će se opet naći dežurni mrzitelji koji će sve popljuvati.

    • Hrv4tin4

      @DeusNikola, 01.10.2015 - 19:21

      Oprosti ali glupo je da igrači koji nisu igrali PES ocjenjiju PES, isto kao što je glupo da oni koji nisu igrali FIFU istu i ocjenjuju! Ja sam prošle godine kupio i PES i FIFU pa sam mogao prosuditi. Svaka osoba koja provede manje od 30h uz bilo koju od ovih igara ne bi trebao ništa ocjenjivati ili govoriti jer nije ušao u sve dubine igre. Nisam igrao FIFU ove godine, neću je igrat i kupiti, ali ju neću niti ocjeniti. Mogu samo ocijeniti PES u kojem već sada imam 50h.

    • MoGaming

      @DeusNikola, 02.10.2015 - 08:21

      @Hrv4tin4 +1

    • Himand

      @DeusNikola, 03.10.2015 - 07:43

      Ma dzaba ti sve kad je pes bolji, on barem VIDNO napreduje svake godine

    • Himand

      @DeusNikola, 03.10.2015 - 07:44

      P.S. Igram i PES i FIFU , tako da sam ovdje samo realan

    • Mirek

      @DeusNikola, 03.10.2015 - 11:11

      Htjeo ti ili ne, ocijenu si komentirao. Nemoj ovo shvatit kao hejt, ali ovo je HCL i njih se pita za ocijenu, imaš opciju kao korisnik da daš svoju ocijenu. Oni bili ili ne fanovi neke igre, pokušavaju (i moraju probat) ostati objektivni, jer nemože se ocijena dati na temelju voliš li ti nešto ili ne. Niti jednu ocijenu HCL-a nema smisla komentirat, isto tako nema smisla da te u dušu te iste ocijene diraju (tzv. first world problems).

    • DeusNikola

      @DeusNikola, 03.10.2015 - 16:00

      Samo sam čekao kada će se pojaviti dežurni mrzitelji, trolleri i pametnjakovći.

  • DeusNikola

    01.10.2015 - 19:35

    Koliko se ja sjećam ja nisam nigdje rekao da nisam igrao PES, naprotiv igram i jednu i drugu igru. Posljednjih godina prije ili kasnije nabavim obje igre i odigram stotine utakmica ili online ili sa prijateljima, pa čak i karijere u obje igre.

    Ja u pravilu ne ocjenjujem igre, niti mi je to važno. Samo sam istaknuo da se ne slažem sa HCL-ovim ocjenama.

    • Ementaler

      @DeusNikola, 01.10.2015 - 21:26

      Sve pet, naravno da se svi ne slažu, samo mi nije jasno zašto ne želiš reći s čime se točno u recenziji ne slažeš. Mislim, zato su tu komentari – slobodno reci 😉

    • DeusNikola

      @DeusNikola, 01.10.2015 - 22:46

      Vaše recenzije su kvalitetne i opišu sve važno u igri i tome se nema što prigovoriti, tako i ja nemam prigovor ili neslaganje sa nečim u ovoj recenziji.
      Ne slažem se sa ocjenom. Znam da ste pojasnili zašto je ocijena takva, ali ovo neslaganje je postala uobičajena praksa u zadnje vrijeme na ovome portalu oko ocijene igre i nije potrebna još jedna takva.
      Problem je što mnogi ljudi čekaju vaše recenzije ( i ja to radim za neke igre ) da bi odlučili što kupiti i smatram da bi ova ocijena odvratila neke od kupovine ( kao što je i mene odvratila od kupovine a kada sam ih poslje odigrao bili su dobri ) a igra je dobra i kvalitetna.
      I opet ponavljam što sam već napisao, FIFA ili PES su igre koje se igraju kroz cijelu godinu i ako ništa zbog toga vrijedi kupiti ako volite ove igre.

  • Blackygb005

    01.10.2015 - 19:37

    Bitno da pes recenzije nema

  • Cole™

    01.10.2015 - 20:12

    Zoki ti si šaban

    • wyzard

      @Cole™, 01.10.2015 - 22:29

      Lako je po internetima pisat frajeru, nađimo se na virtualnom terenu pa da vidimo taj ishod.

    • IaMarmageddoN

      @Cole™, 01.10.2015 - 23:30

      hahahaha

    • MoGaming

      @Cole™, 02.10.2015 - 08:22

      riješite ovo u mortal kombat-u 😀

    • Cole™

      @Cole™, 05.10.2015 - 21:44

      Najbolji nogač u serijalu ti ocjeniš 80, daj se pokrij sa recenzijom MW2 pls.

  • jo

    02.10.2015 - 06:34

    Zadnjih godina se FIFA vrti s ocjenom oko 80.
    Što je i realno jer nema nekih velikih inovacija i poboljšanja u bilo kom aspektu.
    Iskreno mi je milija "simulacija" od konkurencije ali treba ih kritikovati da naprave još bolju FIFU.
    Posle legendarnih FIFA 11 i FIFA 12 dobijamo manje-više isti proizvod s novijim transferima.
    S obzirom da je PC trenutno najmoćnija platforma za gejming mislim da to ne koriste momci iz Ea Sports-a mislim da je šteta.
    Jer grafički su "next gen" FIFE tek nešto malo bolje od last gen FIFE 14 za PC.
    I što mi najviše smeta kad igram protiv računara, igrao protiv Česlija, Monaka, Farse isti đavo, isto igraju, dodaju se iz istih pozicija šutiraju.
    Nema razlike među timovima u stilu igre.
    Od mene 82 ocjena :)

  • xbox_one_360

    02.10.2015 - 10:05

    jedino vrijedno u novoj fifi jeste švedska ženska nogometna reprezentacija!

    i igra nije niti malo simulacija nego cista SKRIPTIRANA arkada s fliper dodavanjem i frustracijama kada ti sudi nepostojece penale, zatim zalede (linijski sudac podigne zastavicu sto je vidljivo) i onda ga sudi 5sec kasnije.
    stvari koje su trebali popraviti prije 3 4 god se jos vuku.

    fut je obicno smece koje vuce od igraca pare i koje shvacam s EA strane jer na tome jedino i zaraduju. zamislite malog glu… engleza igra fut i da nema ronalda i mesija u istom timu i jos 5 igraca s pace.om 95 (pa naravno da ce mu tata kupiti jos coinsa u protuvrijednosti od 1000kn)

    a sa pocetka teksta kad vec pricate o nekim simulacijama molio bih vas da napravite recenziju za nba 2k16 malo sjednite odigrajte igru 20 30+ sati.

  • departed1983

    02.10.2015 - 13:32

    Od mene 83. Igra ima potencijala ali neke stvari jednostavno nisu dobro odradjene.
    Super je kad igras sa prijateljima pa se onda svi trude da igraju sto ljepse, bolje, pribliznije stvarnom fudbalu, pa je onda igra super i tesko joj je naci zamjerku.
    U online modovima preovladava high pressing, a to je po meni boljka FIFE godinama. Ubija sustinu igre i previse je nerealno pogotovo na ovoj FIFA 15 gdje je skoro nemoguce izbiti loptu i rijesiti se tog pritiska. Ne svidjaju mi se ni korneri jer su napravili tako da se sa klasicnim ubacajem skoro pa ne moze zabiti gol, ali su zato ostavili bug da kako god da je odbrambeni izbije lopta dodje u 90% slucajeva napadacu, ili na nekim formacijama je problem sto na vrhu sesnesterca stoje 2 igraca koje niko ne pokriva pa umjesto da se lopta ubaci u 16 ide njima na sut. Takve stvari se rijetko vidjaju u stvarnosti a u FIFI su svakodnevnica.
    Malo mi je glupo sto se sportska igra ocjenjuje na osnovu novina u igri. Ne moze se tu puno toga dodati i oduzeti posebno u FIFI koja je sa razlicitim modovima u igri i kolicinom sadrzaja blizu limita da se i nema bas previse toga ubaciti. PO tom rezonu PES ne bi trebao dobiti vise od 40 jer nista novo nisu ubacili 10 godina.
    Kad su novine u pitanju, ja licno bih volio da se vrati dvoranski fudbal sa FIFE 98. To bi bilo pravo osvjezenje. I mozda, umjesto ovih zena, da su ubacili klasicne ekipe, finaliste lige prvaka 90tih i 2000tih. To bi bilo zanimljivo, bar nama starijim 😀

    Sto se tice FUTa, ja se ne bih slozio da je pay2win. Kome trebaaju ronaldo i messi da pobjedi utakmicu taj i ne zna igrati i sa takvim likovima i nikad nema previse problema. I po meni, bolje je sto je ovako stanje na marketu i sto su ti igraci skupi nego da mi svaki drugi protivnik ima mesija, ronalda, ibru….
    Mi koji igramo na PCu, mislim i da nemamo nekog izbora, tj imamo, kupiti FIFU ili ne kupiti, PES je toliko smlacen da uopste nema smisla ni razmisljati o kupovini.

    • Adam Jensen

      @departed1983, 02.10.2015 - 15:07

      PES je ove godine premašio Fifu. Mislim, meni je uvijek bio bolji ali od ove godine konačno više nisam u manjini po tom pitanju

  • nikoemo

    02.10.2015 - 13:38

    Znači, ovo je toliko površna i loša recenzija da je to nevjerovatno. Kao offline gameru ovogodišnja fifa donijela je toliko potrebnih promjena i realnosti da se definitivno moze smatrati najboljom igrom u serijalu. Da li je igra savrsena, naravno da nije. Al ljudi, napokon u fifi imamo dobru inteligenciju u obrani, u toj mjeri da ne trebas u 90% slucajeva sam ispravljati greske ai-a kao sto je to bilo prethodnih godina, napokon imamo igru u sredini terena sto igru cini puno realnijom nego prije. Tempo igre je puno bolji, igraci imaju tezinu i opcenito fizika igre je na puno boljem nivo nego sto je bila ranijih godina. Iskreno, mislim da je gameplay bio bolji u demou, al te stvari se naravno mogu namjestiti sa slajderima. Sve u svemu, igra zasluzuje minimalno 85. Igranje online i fut uopce necu komentirati jer fifa online apsolutno nema nikakve veze s igrom koju igrate kada igrate karijeru itd. Najvaznije promjene ove godine dogodile su se u samom gameplayu, sto je fifi bilo prijeko potrebno. Igra napokon lici na nogomet kakav se moze vidjeti na tv-u i kakav se ponekad moze odigrati na pesu. Nisam fifa fanboy, igrami pes i fifu. Smatram da je pes napokon na pravom putu da postane onakva igra kakvu smo svi voljeli na ps2 konzoli, al fifa za mene ipak ima bolji omjer, realnosti, igrivosti i zabave. Nisam previse igrao pes 16 i ovo govorim iz iskustva sa pes 15 koji je na prvu bio fenomenalan, al sto si ga duzeo igrao shvacao si koliko stvari ni tu zapravo ne stimaju. Kolizije igraca, presing ai u toj mjeri da se sve svodilo na ping-pong pasove itd. Fifa nije savrsena, al hvala bogu vise nemamo igru u kojom sprintas s igracema gore, dolje i iskoristavas brzinu do te mjere da to postaje smijesno.

    • Ementaler

      @nikoemo, 02.10.2015 - 14:28

      Bome, bez prve rečenice, savršeno normalan komentar.

    • Gamers4Life

      @nikoemo, 02.10.2015 - 15:03

      +1 (znam da ne volite ''+1 komentare'' ali sam ovo morao napraviti jer se u potpunosti slažem sa vama Sir Ementaler your majesty!

  • LittleStorm99

    02.10.2015 - 13:51

    Nisam ljubitelj Fife ili bilo kakvog nogometa koji se odigrava na našim miljenicima
    Ali ipak je uvjek zabavnije trk van za loptom
    😀

  • vedolini

    03.10.2015 - 09:17

    Ljudi šta vi mislite o tome da li se sada isplati kupiti FIFU 15? Da li ima još onih koji je igraju?

    • IaMarmageddoN

      @vedolini, 03.10.2015 - 10:02

      Ima makar ako možeš radije si nabavi 16icu. Ipak je bolja makar je u FUTu lakše napredovati i kupiti bolje igrače za manje coinsa u 15ici. Ali za sve ostalo 16ica je bolja, u to nema sumnje.

    • Blackygb005

      @vedolini, 03.10.2015 - 15:48

      Po meni da jer mene osobno FIFA 16 nije odusevila, drugacija je ali pre mali skok od prethodne

  • zico

    04.10.2015 - 01:37

    Poceo sam igrat fifu na SEGI, nakon toga na PS, pa trenutno kombinacija PC-a i PS-a. Isto tako PES igram jos od dana kad se zvao ISS, tamo negdje 1998.

    Dakle, prosao sam 90% svih izaslih igara PES-a i FIFE i smatram se kompetentnim za dat komentar.

    Bilo je uspona i padova kod obje igre, savršeno poznajem obje igre, ali jedna stvar kod fife mi nije jasna. Svaki puta kad izađe nova fifa nakon max 5 sekundi primjetim ono sto im je kamen kojeg se ne mogu rijesiti, a to je sto igra ne izgleda prirodno. Igraci ne gaze po terenu, vec se klizu i dodir igraca i lopte je neprirodan i ne mogu vjerovati da sav silan novac i tehnologiju koju ulazu u tu igru nije dovoljan da do poprave. Igra mi samim time izgleda neozbiljno.

    Svaki nastavak jest bolji po nekim pitanjima, ali moje oko vidi nesavrsenost koja me odbije u startu i džaba licence i ljepota ostaloga, ako ono najbitnije nije na nivou.

    PES nema taj problem. Ima mnogo drugih nedostataka, ali jednostavno je igra prirodnija. Igraci se prirodnije krecu i udaraju loptu.

    Fifa je uvijek tezila nekakvoj arkadi, atrakciji, naglasak na efej kod lopte.
    S vremenom se to popravilo, ali nedovoljno.

    Ono sto me najvise cudi jest histerija oko fife. Osobno, nikad nisam gleda na fifu i PES kao na ozbiljnu konkurenciju, jer tu su dvije igre za dvije vrste punlike. Mi stariji smo igrali PES, a klinci su bili ludi za fifom. Kod mene je i danas tako.

    • Blackygb005

      @zico, 04.10.2015 - 16:14

      Odlican komentar rekao si sve kako i je…
      Dvije su vrste publike i za svakoga ponesto

    • jo

      @zico, 05.10.2015 - 07:16

      I ja igram koliko i ti.
      Ali ne slažem se uopšte vezano za to da prirodnije PES izgleda od FIFE.
      Jer to je nemoguće a evo i zašto.
      Fifa ima mnogo bolje animacije, mnogo bolji endžin igre, bolju grafiku i atmosfera na utakmicama je daleko bolja kod FIFE nego kod PES-a jer je publika onakva kakva treba da bude, navijači, detalji, atmosfera u kojoj PES debelo zaostaje.
      Dok igram PES imam utisak da se utakmica odvija na igralištu za trening đe zvukova nema nikakvih.
      A što se tiče izgleda igrača koji liče na zombije i imaju retardirano robotizovano pokrete to je presmijšno i upoređivati.
      Ako ti je to bolje, onda nijesi baš realan.

  • kingXXXE

    14.10.2015 - 00:38

    Bez obzira koliko ja volim Pes moram biti realan i reći da je Fifa 16 (budući da kako se kaže nogomet je druga sporedna stvar na svijetu) jedna od najboljih ako ne i najbolja i najpopularnija igrica za konzole svake godine izmisle nešto novo što privuče fanove a i one koji to nisu a vole nogomet mislim da su pogodili ovo godine sa onim draft modom i opet je online savršen jedini prom je što kod fife da bi ste bili dobar igrač morate kupovati ili plačati pravim novcem

  • MrPhillips

    03.01.2016 - 17:24

    5 jer je igra smeće, plus Denuvo Anti Tamper, loše kontrole, visoka cijena, nek se gone.

  • Igorsky

    05.04.2016 - 05:35

    Igra je mogla biti odlicna ali nazalost uvijek se nesto usere….extra je sto napokon mozes presjec loptu ako si procitao, extra je sto nije fliper, izbaceno je ono pretrcavanje kada ubacis L1 trokut pa igras dobije turbo u dupetu i preleti odnosno teleportira se 3 koraka ispred, (poklon igre),super je sto bas moras pazit na svako dodavanje nema nista napamet,rijetko te ko moze na srecu dobiti..ALI…jebes mu mater ako se sve moglo napravit da je odbrana inteligenta, da mozes presijecat( cak je za moj ukus i malo previse tih presijecanja lopte)…da je tvrda tekma, tesko se dolazi u prilike kao u pravom nogometu…zasto su napravili usrane golmane da budu supermeni??? Ne igram od juce fifu, i pobjeđujem, al ako sam bobijedio 3:0 najvjerovatnije da sam trebao utrpati jos 5 komada, ali ne, tu je svemoguci golman koji brani sve zivo i mrtvo..Gdje je nestalo ono bezobrazno lagano podvaljivanje kada izađes samna golmana? Ovde moras raspalit pa sta ti bog da…a o istrcavanju i pressijecanju da i ne govorim, uvijek je spreman ko zapeta puska ali ga je bgm prejebeno lobovati..ne znam cemu potreba za debilskim golmanima koji ubijaju volju za igrom.

  • Ementaler

    @RedEy3, 01.10.2015 - 21:27

    Pa nije valjda da misliš da je uopće neće biti? Jer ne vidim drugu poantu tvog komentara :(

  • Blackygb005

    @RedEy3, 02.10.2015 - 07:15

    Poanta je u tome da je PES izasao 10-ak dana prije FIFE i jos nema recenzije..
    Ocito je FIFA privilegirana bez uvrede

  • Ementaler

    @RedEy3, 02.10.2015 - 07:54

    Istina, bilo bi logičnije da je PES prvi recenziran kad je već ranije izašao, ali naravno da se ne radi o nikakvom privilegiranju, već samo o tome da je recenzent prije počeo igrati Fifu (koja nam je stigla prije izlaska), nego PES. PES će isto ovih dana dobiti svoju recenziju i naravno da nema nikakve veze s našim konačnim sudom o igri to KADA je ta recenzija objavljena :)

  • Blackygb005

    @RedEy3, 02.10.2015 - 09:14

    Kazem bez ljutnje, samo opusteno nastavite sa odlicnim radom na portalu

  • Mirek

    @RedEy3, 03.10.2015 - 11:16

    Ovo je stvarno previše, privilegiranje na vrhuncu. NIšta, unsubscribe na youtubu, nema ovo više smisla, kako se Vi usuđujete napravit FIFA recenzuju prije PES-a. Nevjerovatno xD

  • IaMarmageddoN

    @Freddy, 02.10.2015 - 09:29

    Slažem se sa ovim razmišljanjem i cijelim tekstom ali zapelo mi je za oko ovo oko grafike jer grafički u odnosu na sve druge igre zaostaju godinama. Mnoge indie igre izgledaju ljepše od nogometnih igara. Niti teren niti igrači a niti stadioni ne izgledaju niti blizu kako mogu biti. A oko stadiona su 2d slike krovova automobila i to jednostavno izgleda loše.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!